Sally Rooney skrev boken "Samtal med vänner". Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Stjärnorna klara för filmatiseringen av Sally Rooney-boken

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nu står det klart vilka skådespelare som medverkar i den efterlängtade filmatiseringen av Sally Rooneys debutroman ”Samtal med vänner”. Alison Oliver, Joe Alwyn, Sasha Lane och Jemima Kirke kommer att spela de största rollerna, skriver The Guardian.

Alwyn har tidigare setts i ”The favourite”, medan Kirke kan kännas igen från succéserien ”Girls”.

I fjol hade filmatiseringen av Rooneys ”Normala människor” premiär och blev en internationell succé.

Samtal med vänner följer två collegestudenter i Dublin som skapar en oväntad förbindelse med ett gift par. Den tolv avsnitt långa tv-serien regisseras av Lenny Abrahamson, som även ligger bakom ”Normala människor”.

Serien väntas ha premiär på BBC nästa år.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL