Biblioteket i Halmstad erbjuder bokterapi

Bibliotek
Kan en bok råda bot på psykisk ohälsa? Enligt forskare inom fältet biblioterapi kan man bli friskare av att läsa en roman eller en novell. Foto: iStock.

Mår du dåligt psykiskt under pandemin? Då kanske en ny tjänst som stadsbiblioteket i Halmstad erbjuder kan hjälpa dig.

Biblioteket satsar genom tjänsten ”Bokbandage” på så kallad biblioterapi. Låntagarna får här hjälp att förbättra sitt mående genom väl utvalda böcker. När låntagaren med några rader har beskrivit vad han eller hon vill ha hjälp med tipsar bibliotekarierna om tre böcker som de tror kan vara till vägledning och tröst. Efteråt erbjuds ett uppföljande samtal.

”Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt bok vid rätt tillfälle. För att råda bot på detta har vi startat tjänsten ’Bokbandage’, eller som vi både lite på skämt och lite på allvar säger, bibliotekens motsvarighet till appen Kry”, säger bibliotekarien Jeanette Malm i ett pressmeddelande.

Hon har tillsammans med kollegan Elisabeth Skog vidareutbildat sig i biblioterapi. Båda understryker att låntagare som hör av sig till ”Bokbandage” kan lita på att det som sägs hålls under sekretess, oavsett om det handlar om hjärtesorg eller oro och sömnlöshet.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL