Pernilla Soland debuterar med verklighetsbaserad roman ur en mammas perspektiv

Debutanten Pernilla Soland. Foto: Privat

Jag var sexton år när jag i tonårens storhetsvansinne sände in min första diktsamling till Bonniers. Sedan blev jag ung vuxen och la poetdrömmarna på hyllan. Jag kammade ut håret, blev socionom och ville ändra världen. När inte heller det visade sig vara genomförbart skrev jag en roman baserad på mina erfarenheter av att vara mamma till en svårt sjuk dotter. I ett försök att göra något konstruktivt av vanmakten och för att stå ut plitade jag ner korta anteckningar under de första åren av hennes sjukdom. Noteringarna arbetade jag om till en roman. Längtan efter skrivande och förändring sammanföll slutligen till en bok.

Jag kommer från Stockholm, född 1973, och verkar på Gotland. Den verklighetsbaserade romanen Blunda och räkna till hundra är min prosadebut. Jag har läst skrivarlinje vid Fridhems folkhögskola, manusutveckling vid Luleås tekniska universitet och kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet. Jag är också autodidakt konstnär.

Blunda och räkna till hundra

Blunda och räkna till hundra

”Blunda och räkna till hundra” är en verklighetsbaserad roman ur en mammas perspektiv. Berättelsen tar sin start i den pandemi som nu rasar kring oss. Flera år tidigare drabbades dottern Linnea av ett virus som inte släppte sitt grepp. Snart fick hon nya märkliga symtom. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL