Volante Publishing satsar på release i Clubhouse-appen. Förlagschefen Tobias Nielsén ska samtala med författaren Emma Frans om hennes nya bok den 10 februari. Foto: Pressbild och iStock. Montage: Boktugg.

Volante anordnar Sveriges första (?) bokrelease i Clubhouse

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nio månader efter San Francisco har nu Stockholm drabbats av Clubhouse-hysterin. Volante bjuder in till vad de hoppas blir Sveriges första bokrelease i den nya appen.

”Bokförlaget Volante bjuder in till Sveriges första bokrelease i den nya appen Clubhouse. Onsdag 10 februari släpps Emma Frans nya bok och hon samtalar då med sin förläggare Tobias Nielsén – och med alla andra som vill”, skriver Volante i ett pressmeddelande.


ANNONS


Lite modigt är det med tanke på att det är fem dagar kvar till den tionde februari – tänk om något annat förlag hinner före?

Den nya sociala medier-appen Clubhouse har slagit stort i Sverige senaste veckan, ungefär nio månader efter att den lanserades bland techeliten i San Francisco. På kort tid har en snabbt växande medlemsskara kastat sig huvudstupa in i samtal om allt mellan himmel och jord, och enligt företaget hade Clubhouse två miljoner aktiva användare under en vecka i januari. Precis som i USA är mottagandet blandat och ingen vet riktigt vad de ska tycka om ett socialt nätverk utan bilder.

ANNONS

– Clubhouse har stor potential att bli en bra arena för roliga och initierade samtal och i vår nya stora digitala satsning vill vi ge appen en chans. Vi har alltid givit ut böcker som man vill prata mer om. Och sådana samtal har vi alltid velat ta vidare, från olika scener runt om i världen till vår egen Gamla stans bokhandel. Clubhouse blir ytterligare ett sätt, säger Volantes förlagschef Tobias Nielsén i ett pressmeddelande.

Det första evenemanget som Volante arrangerar blir ett release-samtal med Emma Frans vars nya bok Alla tvättar händerna – min berättelse från året då alla skyllde på varandra släpps för försäljning just 10 februari. Det blir (troligen) Sveriges första bokrelease i Clubhouse.

– Emma Frans har skrivit en fantastiskt bra bok. Här tar hon steget från en vetenskapskommunikatör till författare, säger Tobias Nielsén, Emma Frans förläggare och förlagschef på Volante.

Samtalet hålls live 10 februari klockan 12.10 i Clubhouse. Emma och Tobias kommer att prata om nya boken samt öppna för frågor och inspel från andra deltagare.


ANNONS


Just det, det kan vara bra att påpeka att eftersom Clubhouse befinner sig i invite-only-beta så har man ännu inte lyckats få ut en Android-app utan endast en iOS-app. Vilket tusentals människor upptäckte när Elon Musk skulle framträda. Det fanns dock en annan app med samma namn, nämligen projektledningsverktyget … Clubhouse som de laddade ner och blev besvikna när de inte kunde lyssna till intressanta ljudchattar.

Enligt uppgift jobbar nu Clubhouse på en Android-app. Den lär dock inte vara klar till den 10 februari.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL