Mariah Carey stämd på grund av memoarer – av sin syster

Mariah Carey blir stämd av sin storasyster. Arkivbild: Kamran Jebreili/AP/TT.

Mariah Careys storasyster Alison A Carey anser sig så förnedrad av beskrivningen av henne i sångerskans memoarer The meaning of Mariah Carey att hon nu lämnat in en stämningsansökan till en domstol i New York, skriver Variety.

Hon vill ha motsvarande 10,5 miljoner kronor för den känslomässiga nöd hon lidit efter den ”hjärtlösa, elaka, hämndlystna och mycket onödiga offentliga förnedring” som hon hävdar att boken har tillfogat henne.

I memoarerna beskriver Mariah Carey en olycklig barndom där syskonen hade det svårt. Hon skriver också bland annat om hur hon som tolvåring blev drogad av sin storasyster, med både valium och kokain.

The Meaning of Mariah Carey kom ut i september 2020. Boken finns ännu inte utgiven på svenska, och inget förlag har heller offentliggjort några planer på en utgivning.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.