Bonnier Books lämnar in miljardstämning mot tidigare revisorer i Storbritannien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bonnier Books UK stämmer sin tidigare revisionsbyrå Haysmacintyre LLP för brister i granskningen av räkenskaperna under den tid då bolaget leddes av Richard Johnson, som senare fick sparken för att grovt ha misskött sitt jobb. Bonnier Books hävdar att den bristande revisionen kostat bolaget över 90 miljoner pund, motsvarande över en miljard svenska kronor, skriver The Bookseller.
Genom stämningen framgår också vad Bonnier Books betalade vid köpen av förlagen Igloo Books (184 Mkr), Totally Entwined (5,7 Mkr) och John Blake Publishing (10,3 Mkr). Dessutom ska närmare 200 Mkr ha spenderats på förskott till författare som lockades över från andra förlag. Efter att Johnson fick sparken 2018 gjorde Bonniers nedskrivningar på 22,3 miljoner pund (motsvarande 257 Mkr).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL