Bonnier Books lämnar in miljardstämning mot tidigare revisorer i Storbritannien

Bonnier Books UK stämmer sin tidigare revisionsbyrå Haysmacintyre LLP för brister i granskningen av räkenskaperna under den tid då bolaget leddes av Richard Johnson, som senare fick sparken för att grovt ha misskött sitt jobb. Bonnier Books hävdar att den bristande revisionen kostat bolaget över 90 miljoner pund, motsvarande över en miljard svenska kronor, skriver The Bookseller.
Genom stämningen framgår också vad Bonnier Books betalade vid köpen av förlagen Igloo Books (184 Mkr), Totally Entwined (5,7 Mkr) och John Blake Publishing (10,3 Mkr). Dessutom ska närmare 200 Mkr ha spenderats på förskott till författare som lockades över från andra förlag. Efter att Johnson fick sparken 2018 gjorde Bonniers nedskrivningar på 22,3 miljoner pund (motsvarande 257 Mkr).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.