ANNONS

Bonnier Books lämnar in miljardstämning mot tidigare revisorer i Storbritannien

Bonnier Books UK stämmer sin tidigare revisionsbyrå Haysmacintyre LLP för brister i granskningen av räkenskaperna under den tid då bolaget leddes av Richard Johnson, som senare fick sparken för att grovt ha misskött sitt jobb. Bonnier Books hävdar att den bristande revisionen kostat bolaget över 90 miljoner pund, motsvarande över en miljard svenska kronor, skriver The Bookseller.
Genom stämningen framgår också vad Bonnier Books betalade vid köpen av förlagen Igloo Books (184 Mkr), Totally Entwined (5,7 Mkr) och John Blake Publishing (10,3 Mkr). Dessutom ska närmare 200 Mkr ha spenderats på förskott till författare som lockades över från andra förlag. Efter att Johnson fick sparken 2018 gjorde Bonniers nedskrivningar på 22,3 miljoner pund (motsvarande 257 Mkr).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL