Eva Martinsson skildrar två kvinnoöden i sin historiska debutroman

Eva Martinsson debuterar i januari 2021. Foto: Privat

Glädje och skyldighet, är orden som bäst betecknar varför jag skriver. Glädjen i att få lyssna till människors berättelser om sig själva och sina liv,
har alltid funnits hos mig. Och genom att ta del av innehåll i olika gamla arkiv, som jag blev tipsad om för några år sedan, såg jag historier växa fram.

Fantasin blev mitt trollspö i skapandet och levandegörandet av personer och händelser, som successivt skulle komma att bli min bok. Detta gav mig en känsla av djup tillfredsställelse.

Tidigt i min skrivprocess kände jag också en skyldighet att, särskilt gentemot kvinnor som kämpat mot fattigdom, fördomar och förtryck, synliggöra dem i vår tid. De levde och drömde, precis som vi – i vårt land, i en tid, inte alls långt borta.

Min drivkraft och glädje, var också att dessa kvinnor skulle bli sedda och lyssnade till av nutida människor, läsarna.

Alma : en kvinnohistoria

Alma : en kvinnohistoria

ALMA – en kvinnohistoria är en historisk roman som spänner över de första sju decennierna på 1900-talet. Berättelsen börjar i ett fattigsverige med avgrundsdjupa skillnader mellan fattig och rik, och skildrar, genom några kvinnoöden, det långsamt framväxande välståndet.
I centrum står Alma, som föds i ett fattigt hem i Dalsland. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL