ANNONS

Eva Martinsson debuterar i januari 2021. Foto: Privat

Eva Martinsson skildrar två kvinnoöden i sin historiska debutroman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Glädje och skyldighet, är orden som bäst betecknar varför jag skriver. Glädjen i att få lyssna till människors berättelser om sig själva och sina liv,
har alltid funnits hos mig. Och genom att ta del av innehåll i olika gamla arkiv, som jag blev tipsad om för några år sedan, såg jag historier växa fram.

Fantasin blev mitt trollspö i skapandet och levandegörandet av personer och händelser, som successivt skulle komma att bli min bok. Detta gav mig en känsla av djup tillfredsställelse.

Tidigt i min skrivprocess kände jag också en skyldighet att, särskilt gentemot kvinnor som kämpat mot fattigdom, fördomar och förtryck, synliggöra dem i vår tid. De levde och drömde, precis som vi – i vårt land, i en tid, inte alls långt borta.

Min drivkraft och glädje, var också att dessa kvinnor skulle bli sedda och lyssnade till av nutida människor, läsarna.

Alma : en kvinnohistoria

Alma : en kvinnohistoria

ALMA – en kvinnohistoria är en historisk roman som spänner över de första sju decennierna på 1900-talet. Berättelsen börjar i ett fattigsverige med avgrundsdjupa skillnader mellan fattig och rik, och skildrar, genom några kvinnoöden, det långsamt framväxande välståndet.
I centrum står Alma, som föds i ett fattigt hem i Dalsland. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL