Netflix-serien ”Familjen Bridgerton” får en andra säsong baserad på bok 2

Netflixserien "Familjen Bridgerton" börjar spelas in i vår igen. Pressbild: Liam Daniel/Netflix.

Bekräftat: Säsong två av Netflix-serien Familjen Bridgerton, som är baserad på en serie böcker med samma namn av författaren Julia Quinn, börjar spelas in våren 2021.

Det många fans anade är nu bekräftat: Det blir en säsong två av Netflix populära kostymserie ”Familjen Bridgerton”. Den andra säsongen följer äldste brodern i familjen, Anthony Bridgerton, och hans jakt på den stora kärleken.

Serien följer därmed den kronologiska utgivningen av Julia Quinns romanceböcker som den baseras på.

Enligt pressmeddelandet, som publicerades i form av ett Lady Whistledown-brev, något tittare och läsare är väl bekanta med, börjar man filma i Storbritannien under våren.

Seriens producent Chris Van Dusen bekräftar till Deadline att planen är att vart och ett av de åtta syskonen i familjen Bridgerton ska få en egen säsong. Även kärleksparet Daphne Bridgerton och Simon, hertigen av Hastings, fortsätter att vara en del av serien efter att de fått varandra i första säsongen, bekräftar Van Dusen.

Familjen Bridgerton hade premiär på Netflix 25 december och produceras av bland andra Shonda Rhimes, som tidigare gjort ”Grey’s anatomy” och ”Scandal”.

Text: TT

Boktugg noterar: Böckerna som tv-serien bygger på har fått ett rejält försäljningslyft både i USA och Sverige.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,