Nextory skriver avtal med Cappelen Damm – lanserar i Norge under 2021

Nextory
Norge blir åttonde land for Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory är redo för lansering i Norge före sommaren. Den sista pusselbiten var ett avtal med Norges största förlag Cappelen Damm.

– Vi är väldigt glada över att Nextory och Cappelen Damm har landat i ett avtal som är mycket fördelaktigt för båda parter. Det finns även andra avtal och överenskommelser med till exempel Strawberry, Vigmostad & Björke, Kagge, Samlaget och Goliat. Men vi ville att Cappelen Damm skulle vara med på tåget innan vi tog beslut om lansering. Ljudbokslyssnandet via prenumerationstjänster i Norge har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Vi är dock övertygade om att det finns en stor potential för fortsatt utveckling som vi vill vara med och bidra till, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Nextory och Norges största förlag Cappelen Damm har alltså kommit överens om att ingå ett distributionsavtal. Nextory avslöjar också att lanseringen i Norge kommer att äga rum innan sommaren 2021.

Norge åttonde landet för Nextory

Vid lansering av den norska Nextory-appen kommer bland annat Cappelen Damms stora ljudbokskatalog finnas tillgänglig för läsare och lyssnare i Norge. Nextory finns nu tillgängligt i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna. Norge blir den åttonde marknaden som boktjänsten lanserar på och under 2021 finns det även planer på att lansera i flera andra europeiska länder.

Nextory skriver i pressmeddelandet att de sett en stor tillströmning av nya abonnenter i tjänsten under 2020. Antalet nystartade abonnemang ökade med hela 80 procent under året jämfört med 2019. Nextorys abonnenter har också läst och lyssnat mer än någonsin tidigare. Varje person har i genomsnitt avslutat 10 procent fler böcker under 2020.

Ljudbokstjänster i Norge

Norska Storytel ägs till hälften av Cappelen Damm. Cappelen Damm ägs till hälften av Bonnier Books och Egmont. Den norska ljudboksmarknaden präglas sedan tidigare av bristande konkurrens då den andra stora ljudbokstjänsten Fabel ägs av förlagen Aschehoug och Gyldendal.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL