ANNONS

Nextory
Norge blir åttonde land for Nextory. Foto: Pressbild.

Nextory skriver avtal med Cappelen Damm – lanserar i Norge under 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nextory är redo för lansering i Norge före sommaren. Den sista pusselbiten var ett avtal med Norges största förlag Cappelen Damm.

– Vi är väldigt glada över att Nextory och Cappelen Damm har landat i ett avtal som är mycket fördelaktigt för båda parter. Det finns även andra avtal och överenskommelser med till exempel Strawberry, Vigmostad & Björke, Kagge, Samlaget och Goliat. Men vi ville att Cappelen Damm skulle vara med på tåget innan vi tog beslut om lansering. Ljudbokslyssnandet via prenumerationstjänster i Norge har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Vi är dock övertygade om att det finns en stor potential för fortsatt utveckling som vi vill vara med och bidra till, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Nextory och Norges största förlag Cappelen Damm har alltså kommit överens om att ingå ett distributionsavtal. Nextory avslöjar också att lanseringen i Norge kommer att äga rum innan sommaren 2021.


ANNONS


Norge åttonde landet för Nextory

Vid lansering av den norska Nextory-appen kommer bland annat Cappelen Damms stora ljudbokskatalog finnas tillgänglig för läsare och lyssnare i Norge. Nextory finns nu tillgängligt i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna. Norge blir den åttonde marknaden som boktjänsten lanserar på och under 2021 finns det även planer på att lansera i flera andra europeiska länder.

Nextory skriver i pressmeddelandet att de sett en stor tillströmning av nya abonnenter i tjänsten under 2020. Antalet nystartade abonnemang ökade med hela 80 procent under året jämfört med 2019. Nextorys abonnenter har också läst och lyssnat mer än någonsin tidigare. Varje person har i genomsnitt avslutat 10 procent fler böcker under 2020.

Ljudbokstjänster i Norge

Norska Storytel ägs till hälften av Cappelen Damm. Cappelen Damm ägs till hälften av Bonnier Books och Egmont. Den norska ljudboksmarknaden präglas sedan tidigare av bristande konkurrens då den andra stora ljudbokstjänsten Fabel ägs av förlagen Aschehoug och Gyldendal.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL