Sex Pistols-gitarristen Steve Jones bok blir tv-serie

Sex Pistols biografi tv-serie
Johnny Rotten, med mikrofon i hand, Paul Cook vid trummorna och Steve Jones med gitarr runt halsen vid en Sex Pistols-konsert 2007. Arkivbild: Chris Pizzello/AP/TT.

”Trainspotting”-regissören Danny Boyle ska ta sig an ett av de mest ikoniska punkbanden någonsin – Sex Pistols – i en kommande miniserie baserad på en bok.

”Pistol”, som projektet kallas, bygger på Sex Pistols-gitarristen Steve Jones memoarer Lonely boy – tales from a Sex Pistol och har redan knutit till sig skådespelare.

I rollistan syns bland andra Anson Boon (”Crawl”) som Johnny Rotten, Louis Partridge (”Enola Holmes”) som Sid Vicious, Toby Wallace (”Babyteeth”) som Jones, Fabien Frankel (”The serpent”) som Glen Matlock och Jacob Slater som Paul Cook.

Även ”Game of thrones”-skådespelaren Maisie Williams syns i serien, skriver Deadline.

”Det här är ögonblicket som förändrade det brittiska samhället och kulturen för alltid. Det är brännpunkten för gatukulturen där vanliga ungdomar stal rampljuset och ventilerade sin ilska och visade upp sitt mode, och alla fruktade eller följde dem”, säger Danny Boyle i ett pressmeddelande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,