ANNONS

Sex Pistols-gitarristen Steve Jones bok blir tv-serie

Sex Pistols biografi tv-serie
Johnny Rotten, med mikrofon i hand, Paul Cook vid trummorna och Steve Jones med gitarr runt halsen vid en Sex Pistols-konsert 2007. Arkivbild: Chris Pizzello/AP/TT.

”Trainspotting”-regissören Danny Boyle ska ta sig an ett av de mest ikoniska punkbanden någonsin – Sex Pistols – i en kommande miniserie baserad på en bok.

”Pistol”, som projektet kallas, bygger på Sex Pistols-gitarristen Steve Jones memoarer Lonely boy – tales from a Sex Pistol och har redan knutit till sig skådespelare.

I rollistan syns bland andra Anson Boon (”Crawl”) som Johnny Rotten, Louis Partridge (”Enola Holmes”) som Sid Vicious, Toby Wallace (”Babyteeth”) som Jones, Fabien Frankel (”The serpent”) som Glen Matlock och Jacob Slater som Paul Cook.

Även ”Game of thrones”-skådespelaren Maisie Williams syns i serien, skriver Deadline.

”Det här är ögonblicket som förändrade det brittiska samhället och kulturen för alltid. Det är brännpunkten för gatukulturen där vanliga ungdomar stal rampljuset och ventilerade sin ilska och visade upp sitt mode, och alla fruktade eller följde dem”, säger Danny Boyle i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL