ANNONS

Jenny Holmqvist debuterar med roman om förlust, begär och arv

Debutanten Jenny Holmqvist. Foto: Ida Borg

För mig har skrivandet inte alltid varit självklart, det smög sig snarare på. Lusten, modet – till slut nödvändigheten. Längs vägen har olika skrivarsammanhang varit oumbärliga, både för att alls våga och för att behålla energin. Cirklar, författarskolor, skrivande vänner – det har givit skapandet en ram. Och ett rum. Det är också där som jag fått ett av de bästa skrivråden: Var en skata – gå dit det blänker och glimmar.

Min debutroman Drift var både ljuvlig och kaotisk att skriva, processen har tagit sin tid. Romanen har tre huvudpersoner, utspelar sig på flera tidsplan och under tre olika decennier. Den rör sig också mellan många platser, de flesta så långt bort från mig att de numer blivit till bleknande semesterminnen. En av platserna var bara ett fantastiskt namn som jag av tillfällighet fann på en karta: Thunder Bay. Nu är det förunderligt att tänka på allt som vävts in i berättelsen. Minnestrådar, bilder, tidningsartiklar, böcker, resor …

Men det var helt enkelt där det glimmade.

Drift

Drift

En storslagen berättelse som spänner över generationer och kontinenter. Eva växer upp i Uppsala på fyrtiotalet, hon blir förälskad i en läkarstudent men tvingas bryta upp och lämna Sverige. Marta i Thunder Bay, Kanada, på sextiotalet, försöker förstå sin mammas försvinnande. James flyttar till San Francisco på åttiotalet, och blir besatt av en man han möter på en fest. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL