ANNONS

Författaren Siv Widerberg är död

Siv Widerberg. Arkivbild: Leif R Jansson/TT.

Författaren Siv Widerberg har avlidit, skriver Dagens Nyheter.

Widerberg låg bakom flera antologier, diktsamlingar och bilderböcker för barn och unga. Mest känd blev hon för antologierna Kärlek och uppror och Barnens första bok. Den sistnämnda delades ut till alla nyfödda i flera kommuner och blev en klassiker.

Debuten skedde 1966 med Gertrud på daghem, en bok för barn som skulle börja förskola. På 80-talet väckte hon uppmärksamhet med böckerna om Hasse, vars föräldrar var alkoholister.

Siv Widerberg gick bort på julafton efter en tids sjukdom, uppger anhöriga för TT. Hon blev 89 år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL