ANNONS

Privatperson skänker Jonna Bornemark-bok till kommunpolitiker

Alla 61 ledamöter av kommunfullmäktige i Varberg får en julklapp av Gunnar Törnqvist inom några dagar. Det är den senaste boken av filosofiprofessorn Jonna Bornemark, Horisonten finns alltid kvar (Volante). Han lägger själv 15 000 kronor på julklapparna och det han menar är årets viktigaste bok, skriver Hallands Nyheter.
– Boken handlar om riskerna med att administrationen tar mer tid och resurser än själva verksamheten och vad det gör med oss människor om misstron vinner över tilliten. De modiga kan gå vid sidan om reglerna, men de rädda vill vara till lags och går emot sitt eget omdöme, säger Gunnar Törnqvist till HN.
Han hoppas att politikerna läser boken och ger den vidare, exempelvis till någon på en kommunal förvaltning. Önskescenariot är att bokens tankegångar finns med som en aspekt när det tas beslut i kommunfullmäktige i framtiden, menar Gunnar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL