ANNONS

Björn Eklunds debutbok handlar om kampen mot sjukdomen ME

Björn Eklund. Foto: Privat

Jag heter Björn Eklund och är 65 år. Jag jobbade 35 år som journalist på tidningen Dagbladet i Sundsvall innan jag tvingades ge upp på grund av den svåra sjukdomen ME. Nu har jag skrivit min historia, från sängbunden till Stockholm Marathon på tre och ett halvt år.

Första halvan av boken utspelar sig nyårsafton 2016. Då är jag så dålig att jag ligger 23 timmar om dygnet. Jag funderar på att stämpla ut. För gott. Från livet.

I mina tankar går jag denna nyårsafton igenom min långa kamp. Mot sjukdomen. Mot den svenska sjukvården. Jag får hitta min egen medicin och till slut får jag en idé. En sista chans att få livet tillbaka.

Boken är aktuell just nu då min sjukdom starkt påminner om, eller är identisk med, den som blir kvar efter Covid-19. 

I Sverige beräknas runt 30 000 vara sjuka i ME, i världen miljontals.

Trots att den svåra sjukdomen och döden ständigt är närvarande berättar jag min historia med glimten i ögat och en stor portion humor.

Från sängbunden till maraton

Från sängbunden till maraton

Efter en influensa 2008 blev jag bara sämre och sämre. Det fanns ingen hjälp att få i den svenska sjukvården. En hitte-på-sjukdom, trodde läkarna. År 2014 tvingades jag sluta jobba. Kort senare var jag fast i sängen 23 timmar om dygnet. Jag gjorde mig beredd att stämpla ut. För gott. Från livet. En privatläkare i Norge släppte lös en medicin som ännu var på forskningsstadiet. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL