ANNONS

Ny bok av Edward Summanen lyfter queer-kulturens historia

Edward Summanen skriver om queerkulturens historia. Pressbild: Hugo Thambert.

Vilka frågor är mest aktuella inom den västerländska queerkulturen? Det tar den nya boken ”Queera tider – hbtqi då och nu” upp för unga läsare.

Boken är en genomgång av hur synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet har förändrats under historiens gång.

”Jag tror att många saknat både en lite mer lättillgänglig queer svensk historieskrivning och en form av guide över vad som faktiskt gäller just i dag ifråga om rättigheter, begrepp eller hur man kan komma ut som hbtqi-person”, säger författaren Edward Summanen i ett pressmeddelande

Summanen är socionom, genusvetare och författare, som tidigare har skrivit metodmaterial, barnböcker och läromedel, ofta med fokus på normkritik och hbtq-frågor. Sedan 2008 arbetar han med hbtqi-personers hälsa och rättigheter. För illustrationerna står tecknaren och hbtq-aktivisten Adrian Malmgren, som har skapat den queera sci-fi-serien ”Wicked Hero”.

Boken ges ut i januari.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL