Ny bok av Edward Summanen lyfter queer-kulturens historia

Edward Summanen skriver om queerkulturens historia. Pressbild: Hugo Thambert.

Vilka frågor är mest aktuella inom den västerländska queerkulturen? Det tar den nya boken ”Queera tider – hbtqi då och nu” upp för unga läsare.

Boken är en genomgång av hur synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet har förändrats under historiens gång.

”Jag tror att många saknat både en lite mer lättillgänglig queer svensk historieskrivning och en form av guide över vad som faktiskt gäller just i dag ifråga om rättigheter, begrepp eller hur man kan komma ut som hbtqi-person”, säger författaren Edward Summanen i ett pressmeddelande

Summanen är socionom, genusvetare och författare, som tidigare har skrivit metodmaterial, barnböcker och läromedel, ofta med fokus på normkritik och hbtq-frågor. Sedan 2008 arbetar han med hbtqi-personers hälsa och rättigheter. För illustrationerna står tecknaren och hbtq-aktivisten Adrian Malmgren, som har skapat den queera sci-fi-serien ”Wicked Hero”.

Boken ges ut i januari.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL