Danmark: Pappersboken kommer att dominera i hundra år till

Eboken konkurrerade aldrig ut pappersboken så som man trodde för tio år sedan – och inget förutspådde ljudbokens framväxt, skriver författaren Lars Theil Münster i en krönika på danska branschsajten Bogmarkedet.
Han refererar profetior från danska förlag runt 2012 då pappersboken spåddes en snar död, vilket ännu inte hänt. Münster påpekar att digitala böcker bara stod för 23,1 procent av förlagens omsättning 2019.
”Boken som fysiskt media har fortfarande ett affektionsvärde för många. Den är fortfarande en symbol för kulturellt kapital. Kanske är den tryckta boken bara ett exempel på en perfekt uppfinning”, skriver Münster som avslutar krönikan med orden:
”Jag spår med andra ord den tryckta bokens dominans i 100 år framåt – minst. Även om Amazon kommer.”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL