ANNONS

Danmark: Pappersboken kommer att dominera i hundra år till

Eboken konkurrerade aldrig ut pappersboken så som man trodde för tio år sedan – och inget förutspådde ljudbokens framväxt, skriver författaren Lars Theil Münster i en krönika på danska branschsajten Bogmarkedet.
Han refererar profetior från danska förlag runt 2012 då pappersboken spåddes en snar död, vilket ännu inte hänt. Münster påpekar att digitala böcker bara stod för 23,1 procent av förlagens omsättning 2019.
”Boken som fysiskt media har fortfarande ett affektionsvärde för många. Den är fortfarande en symbol för kulturellt kapital. Kanske är den tryckta boken bara ett exempel på en perfekt uppfinning”, skriver Münster som avslutar krönikan med orden:
”Jag spår med andra ord den tryckta bokens dominans i 100 år framåt – minst. Även om Amazon kommer.”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL