ANNONS

Jerker Virdborg får Ole och Ann-Marie Söderströms pris för 2020

Det blir Jerker Virdborg som tilldelas Ole och Ann-Marie Söderströms pris för 2020, av Svenska Akademien. Priset ska gå till ”en författare av hög litterär förtjänst”. De senaste mottagarna av priset har varit Stefan Lindberg (2014), Nils Håkanson (2017) och Malin Kivelä (2019). Prissumman är 45 000 kronor.
Jerker Virdborg är författare, född 1971 och bosatt i Stockholm. Redan med debutboken, novellsamlingen Landhöjning två centimeter per natt (2001) gjorde han sig känd för sitt litterära stilspråk, präglat av en stark närvaro av det frånvarande: det som inte utsägs. Särskilt uppmärksammad blev romanen Svart krabba (2002) som också ligger till underlag för en film med beräknad premiär 2022. Hans senaste bok är Mamma i soffa från 2020.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL