ANNONS

Akademibokhandeln släpper två nya serier på Youtube

Ola Rapace, Jan Guillou och Lars Wallin är tre av författarna som Akademibokhandeln besöker i sin Youtubesatsning. Och medarbetarna Caroline och Göran bjuder på boktips. Foto: Pressbild Akademibokhandeln

Akademibokhandeln vill hitta nya sätt att nå ut till sina kunder. Som en del i den digitala satsningen släpps två nya Youtubeserier.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Akademibokhandelns nya Youtubesatsning är ett led i att förstärka den digitala närvaron. Med två nya serier hoppas bokhandelskedjan nå ut till gamla och nya kunder.

– Rörligt material och bra content är en viktig del av marknadsstrategin. Vi tror att våra trogna kunder uppskattar ett nytt innehållsrikt format och att vi samtidigt kan nå ut till en helt ny målgrupp, säger Maria Backlund, marknadschef på Akademibokhandeln, i ett pressmeddelande.

I serien Personalens tips hjälper Akademibokhandelns medarbetare, Göran och Caroline, kunderna att hitta rätt bland sortimentet. 

I den andra serien, kallad Böcker & Babbel, får tittarna följa med hem till olika författare. Än så länge finns videoklipp med bland andra Mark Levengood och Jan Guillou.

– Det är roligt att vår personal får sprida läsglädje också utanför de fysiska butikerna och vi tror att väldigt många uppskattar att få komma nära författarna i ett lättsmält format. Vi kommer att utforska fler koncept under 2021, säger Maria Backlund.

Serierna produceras tillsammans med produktionsbolaget Ladda Film och finns att se på Akademibokhandelns Youtubekanal.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL