ANNONS

BookExpo och BookCon i USA läggs ner – hoppas återuppstå i ny form

I bakgrunden konferensanläggningen Javits Center i New York där Book Expo America arrangerats fram till 2020 då arrangemanget ställdes in. Nu lägger arrangören ner hela eventet. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

USA:s största bokmässa BookExpo läggs ner, meddelar arrangören ReedPop idag. Den kommer inte att genomföras 2021 utan ”pensioneras” i sin nuvarande form.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Det är Publishers Weekly som rapporterar att ReedPop (en del av Reed Exhibitions) tagit beslut om att ”pensionera” BookExpo samt de tillhörande evenemangen BookCon och Unbound.

I år flyttades BookExpo först från maj till sommaren för att sedan förvandlas till ett helt digitalt arrangemang under de ursprungliga datumen 26–31 maj.

Med tanke på den ”fortsatta osäkerheten kring in-person-events vid denna tid” har företaget beslutat att ”den bästa vägen framåt är att pensionera den nuvarande versionen av evenemang medan de utforskar nya vägar att möta behoven av en fusion av fysiska och virtuella evenemang”.

ReedPop för nu diskussioner med förlag, bokhandlare och andra samarbetspartner för att undersöka hur de kan återuppbygga evenemangen.

Reed Exhibitions (som även arrangerar London Book Fair och Livre Paris) har drabbats hårt av covid-19-pandemin. Under de första nio månaderna i år minskade intäkterna med 70 procent, enligt Publishers Weekly. För helåret räknar de med att omsättningen sjunker från 1,3 miljarder pund 2019 till mellan 330 och 360 miljoner pund. Trots kraftiga nedskärningar, inklusive uppsägningar, räknar företaget med att göra en förlust på runt 200 miljoner pund (motsvarande 2,3 miljarder kronor) under 2020.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL