Camilla Silfvenius går från Nextory till Storytel och skaffar sig en längre jobbtitel: Global Head of Content Acquisition. Foto: Mattias Bardå.

Storytel värvar Camilla Silfvenius från Nextory – blir chef för globala rättighetsinköp

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Storytel värvar en av Nextorys nyckelpersoner: Camilla Silfvenius tillträder den 1 mars 2021 en nyinrättad tjänst som Global Head of Content Acquisition på Storytel.

I sin nya roll kommer hon vara central i företagets drivna och högkvalitativa innehållsutveckling, och i det fortsatta byggandet av Storytels ledande globala katalog, skriver Storytel i ett pressmeddelande.


ANNONS


Camilla Silfvenius kommer närmast från rollen som Head of Content på Nextory. Hos Storytel kommer hon att rapportera till Helena Gustafsson, Chief Content Strategy Officer.

– Camilla är en stjärna på den kreativa och dynamiska innehållsmarknaden för ljud som utvecklas i rasande fart. Hennes breda erfarenhet från förlagsbranschen och hennes kvalitetskänsla och starka passion för alla delar av innehållsproduktionen, gör henne till det perfekta valet för att stärka Storytels innehållsteam och vårt mål att bygga och utveckla det attraktivaste innehållserbjudandet i världen, säger Helena Gustafsson, Chief Content Strategy Officer på Storytel, i samma pressmeddelande.

ANNONS

Camilla Silfvenius har förlagsbakgrund och lång erfarenhet av både strategisk och operativ innehållsutveckling på den snabbt växande ljudboksmarknaden. Hon har tidigare bland annat haft roller som förläggare på ljudboksförlaget Earbooks, förlagschef på Massolit Förlagsgrupp, och kommer närmast från ljudbokstjänsten Nextory, där hon de senaste fem åren har haft rollen som Head of Content.

– Jag är otroligt tacksam för den fantastiskt lärorika och roliga resa som jag fått göra med Nextory i princip från starten. Men för min alldeles personliga utvecklingsresa är det här Storytel-uppdraget ett jobb jag inte kunde säga nej till. Jag brinner för starka berättelser och att få vara delaktig i processen då spännande författarskap möter ljudformatet och når ut till nya publiker.  För mig finns ingen härligare och mer stimulerande utmaning, och jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa de allra bästa läs- och lyssnarupplevelserna, säger Camilla Silfvenius.

Camilla Silfvenius börjar sin nya tjänst som Global Head of Content Acquisition på Storytel den 1 mars 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »