ANNONS

Storytel värvar Camilla Silfvenius från Nextory – blir chef för globala rättighetsinköp

Camilla Silfvenius går från Nextory till Storytel och skaffar sig en längre jobbtitel: Global Head of Content Acquisition. Foto: Mattias Bardå.

Storytel värvar en av Nextorys nyckelpersoner: Camilla Silfvenius tillträder den 1 mars 2021 en nyinrättad tjänst som Global Head of Content Acquisition på Storytel.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

I sin nya roll kommer hon vara central i företagets drivna och högkvalitativa innehållsutveckling, och i det fortsatta byggandet av Storytels ledande globala katalog, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Camilla Silfvenius kommer närmast från rollen som Head of Content på Nextory. Hos Storytel kommer hon att rapportera till Helena Gustafsson, Chief Content Strategy Officer.

ANNONS

– Camilla är en stjärna på den kreativa och dynamiska innehållsmarknaden för ljud som utvecklas i rasande fart. Hennes breda erfarenhet från förlagsbranschen och hennes kvalitetskänsla och starka passion för alla delar av innehållsproduktionen, gör henne till det perfekta valet för att stärka Storytels innehållsteam och vårt mål att bygga och utveckla det attraktivaste innehållserbjudandet i världen, säger Helena Gustafsson, Chief Content Strategy Officer på Storytel, i samma pressmeddelande.

Camilla Silfvenius har förlagsbakgrund och lång erfarenhet av både strategisk och operativ innehållsutveckling på den snabbt växande ljudboksmarknaden. Hon har tidigare bland annat haft roller som förläggare på ljudboksförlaget Earbooks, förlagschef på Massolit Förlagsgrupp, och kommer närmast från ljudbokstjänsten Nextory, där hon de senaste fem åren har haft rollen som Head of Content.

– Jag är otroligt tacksam för den fantastiskt lärorika och roliga resa som jag fått göra med Nextory i princip från starten. Men för min alldeles personliga utvecklingsresa är det här Storytel-uppdraget ett jobb jag inte kunde säga nej till. Jag brinner för starka berättelser och att få vara delaktig i processen då spännande författarskap möter ljudformatet och når ut till nya publiker.  För mig finns ingen härligare och mer stimulerande utmaning, och jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa de allra bästa läs- och lyssnarupplevelserna, säger Camilla Silfvenius.

Camilla Silfvenius börjar sin nya tjänst som Global Head of Content Acquisition på Storytel den 1 mars 2021.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL