ANNONS

Svenska Akademien slopar årets högtidssammankomst

Svenska Akademien slopar årets högtidssammankomst på grund av coronapandemin. Arkivbild: Jonas Ekströmer/TT.

Svenska Akademien ställer in årets högtidssammankomst på grund av coronapandemin, skriver Svenska Dagbladet.

Sammankomsten, som skulle ha hållits den 20 december i Börshuset i Stockholm, planeras istället att genomföras den 5 april 2021, enligt uppgifter till tidningen.

”Vi överväger alternativen kring högtidssammankomsten, men inget är beslutat än”, skriver Akademiens ständige sekreterare Mats Malm till SvD.

Traditionsenligt intar också nya ledamöter sina stolar vid arrangemanget, vilket innebär att författaren Steve Sem-Sandberg och journalisten och författaren Ingrid Carlberg, som valdes in tidigare i höst, får skjuta på sina inträden.

Svenska Akademien har sedan i början av november inga fysiska möten, utan genomför istället torsdagarnas sammankomster digitalt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL