Succé på Storytel i Spanien för Word Audio och författaren Susan Casserfelt

Författaren Susan Casserfelt. Foto: Bengt Alm.

Susan Casserfelts trilogi har gjort succé som ljudbok i Sverige och Finland med runt 250 000 sålda exemplar i år. Nu ligger första boken femma på Storytels topplista i Spanien.

Att Susan Casserfelts trilogi om konstnären Zeta och polisinspektören Kajsa Nordin har gjort succé både i Sverige och Finland är ingen hemlighet, skriver förlaget Word Audio i ett pressmeddelande. Sedan årsskiftet 2016/2017 har de tre böckerna sålt runt 250 000 exemplar. Den första boken i serien, Prästens lilla flicka, har nu även släppts på spanska. La hija del sacerdote som boken heter har fått en rivstart och ligger just nu på femte plats på Storytels topplista för Spanien.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

– Det är verkligen en härlig känsla att Susans första släpp i Spanien hamnar så högt upp direkt, säger Sally Lundgren, WAPI:s country Manager i Spanien.

Hemma i Sverige sitter hennes bror Mattias Lundgren, VD för WAPI som också är väldigt nöjd med en internationell framgång. Word Audio upptäckte en gång Susan Casserfelt som gett ut sina böcker på eget förlag med stor framgång och gav ut dem som ljudböcker.

– Det här är essensen i vårt arbete. Där den traditionella förlagsvärlden tackat nej, ser WAPI en diamond in the rough och säljer snabbt över 100 000 ex i Sverige och nu några år senare lanseras hon i land efter land. Jag får gåshud, på den nivån är det!

Strax innan jul, 18 december, släpps den andra boken El círculo tatuado (Den tatuerade cirkeln) i serien La Costa Alta (Höga Kusten). Del tre, En los ojos del observador (I betraktarens öga) är planerad till februari/mars 2021.

– Storytel och WAPI har en lång historia tillsammans, säger Storytels landschef i Spanien Lotten Skeppstedt. Hon har noterat Susan Casserfelts framgång hos ljudbokslyssnarna i Spanien och säger att hon skulle vilja se mer samarbeten över gränserna vid lanseringar av nya spännings- och thrillerförfattare.

– Vissa av dessa blir snabbt ’best listeners’ hos oss på Storytel. De kan vara välkända, hyllade och flitigt lyssnade på bland våra digitala kunder, men ändå vara helt okända i traditionell media, säger Skeppstedt.

Susan Casserfelt jobbar just nu med den självbiografiska boken Dit orden inte når om livet som mamma till en pojke med autism. Boken kommer släppas digitalt i mars 2021.

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.