Författaren Susan Casserfelt. Foto: Bengt Alm.

Succé på Storytel i Spanien för Word Audio och författaren Susan Casserfelt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Susan Casserfelts trilogi har gjort succé som ljudbok i Sverige och Finland med runt 250 000 sålda exemplar i år. Nu ligger första boken femma på Storytels topplista i Spanien.

Att Susan Casserfelts trilogi om konstnären Zeta och polisinspektören Kajsa Nordin har gjort succé både i Sverige och Finland är ingen hemlighet, skriver förlaget Word Audio i ett pressmeddelande. Sedan årsskiftet 2016/2017 har de tre böckerna sålt runt 250 000 exemplar. Den första boken i serien, Prästens lilla flicka, har nu även släppts på spanska. La hija del sacerdote som boken heter har fått en rivstart och ligger just nu på femte plats på Storytels topplista för Spanien.


ANNONS


– Det är verkligen en härlig känsla att Susans första släpp i Spanien hamnar så högt upp direkt, säger Sally Lundgren, WAPI:s country Manager i Spanien.

Hemma i Sverige sitter hennes bror Mattias Lundgren, VD för WAPI som också är väldigt nöjd med en internationell framgång. Word Audio upptäckte en gång Susan Casserfelt som gett ut sina böcker på eget förlag med stor framgång och gav ut dem som ljudböcker.

ANNONS

– Det här är essensen i vårt arbete. Där den traditionella förlagsvärlden tackat nej, ser WAPI en diamond in the rough och säljer snabbt över 100 000 ex i Sverige och nu några år senare lanseras hon i land efter land. Jag får gåshud, på den nivån är det!

Strax innan jul, 18 december, släpps den andra boken El círculo tatuado (Den tatuerade cirkeln) i serien La Costa Alta (Höga Kusten). Del tre, En los ojos del observador (I betraktarens öga) är planerad till februari/mars 2021.

– Storytel och WAPI har en lång historia tillsammans, säger Storytels landschef i Spanien Lotten Skeppstedt. Hon har noterat Susan Casserfelts framgång hos ljudbokslyssnarna i Spanien och säger att hon skulle vilja se mer samarbeten över gränserna vid lanseringar av nya spännings- och thrillerförfattare.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

– Vissa av dessa blir snabbt ’best listeners’ hos oss på Storytel. De kan vara välkända, hyllade och flitigt lyssnade på bland våra digitala kunder, men ändå vara helt okända i traditionell media, säger Skeppstedt.

Susan Casserfelt jobbar just nu med den självbiografiska boken Dit orden inte når om livet som mamma till en pojke med autism. Boken kommer släppas digitalt i mars 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »