ANNONS

Författaren och konstnären Lars Lerin blir årets julvärd i SVT 2020

Lars Lerin. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Det blir konstnären och författaren Lars Lerin som axlar rollen som årets julvärd.

– Jag tänker att jag ska vara lite sällskap till de som är allra mest ensamma. Jag har min egen mamma på äldreboende och kan vinka till henne. Och jag kan berätta om de jular jag varit med om tidigare, de har sett olika ut, säger Lerin till SVT.

Lerin är förutom konstnär även författare (exempelvis Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter) och har vunnit tv-publikens hjärtan genom serier som Vänligen Lars Lerin och Lerins lärlingar.

”Värme, humor och medmänsklighet är det som kännetecknar årets julvärd, säger Eva Beckman, programdirektör SVT, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Spekulationerna kring vem som denna minst sagt speciella jul ska hålla tv-tittarna sällskap har varit i full gång sedan en tid tillbaka – och bland lågoddsarna på bettingsajten Betsson figurerade bland andra programledaren och komikern David Sundin, skådespelaren och komikern Nour El-Refai, programledaren och journalisten Parisa Amiri och regissören och skådespelaren Lasse Åberg.

Mindre troliga namn att tända det traditionsenliga julljuset var Bianca Ingrosso, Anders Tegnell och Zlatan Íbrahimovic, enligt bettingsajten.

Utöver att presentera kvällens tv-tablå faller det på julvärdens lott att hålla tittarna sällskap under en kväll då många är ensamma – och uppgiften anses också vara något av ett hedersuppdrag.

Förra årets julvärd var skådespelaren Marianne Mörck – och året därförinnan Kattis Ahlström.

På grund av rådande coronarestriktioner höll SVT i år ingen sedvanlig presskonferens i anslutning till presentationen.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Fakta: Julvärdar i SVT

1959–1971: Bengt Feldreich (utom 1966, 1968 och 1969)

1972–2002: Arne Weise (utom 1979, 1988, 1989 och 1990)

2003: Lotta Bromé

2004: Ernst Kirchsteiger

2005: Blossom Tainton

2006: Ingvar Oldsberg

2007: Anne Lundberg

2008: Lasse Kronér

2009: Lisbeth Åkerman

2010: André Pops

2011: Kalle Moraeus

2012: Sarah Dawn Finer

2013: Petra Mede

2014: Henrik Dorsin

2015: Gina Dirawi

2016: Sanna Nielsen

2017: Lotta Lundgren och Erik Haag

2018: Kattis Ahlström

2019: Marianne Mörck

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL