ANNONS

Amazon.se kan ta 10-30 procent av Googletrafiken från CDON, Adlibris med flera

Än så länge har Amazon.se inte gjort något stort avtryck på den svenska marknaden. Men i Nederländerna där de lanserade i våras driver Amazon redan nu runt fyra miljoner besökare från Google varje månad.
– Vi kan vänta oss att det även kommer att hända i Sverige inom ett halvår och att Amazon.se då kommer att ta cirka 3 miljoner besökare organiskt från e-handlare som idag rankar väl i Google i Sverige. Så det kan innebära ett trafiktapp i den organiska trafiken i storleksordningen 10-30 procent för e-handlare som CDON, Adlibris men även prisjämförelsesajter som Pricerunner och Prisjakt, som idag får flera miljoner besökare varje månad från Google, säger Henrik Vikström på byrån Pixel, till sajten Ehandel.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL