ANNONS

Johan Gyllenswärd debuterar med historisk roman om Gustav II Adolf

Johan Gyllenswärd. Foto: Privat

Att läsa historiska romaner är som att färdas i tiden. Jag har alltid haft en passion för att resa, drivet av en längtan till nya platser, nya upplevelser och att möta människor med andra vinklar på livet. Det var den drivkraften som väckte min nyfikenhet när jag ”snubblade” över Johan Hands dagbok. Han tog mig med på en spännande, ja nästan dråplig, upptäcktsfärd tillsammans med Gustav II Adolf i stormaktstidens Tyskland. Den gav mig samma kittlande känsla som när jag för första gången satt i planet och såg ut över de strålkastarbelysta pyramiderna i Kairo och insåg att här ska jag bo. Och över Mexico City, London och Amsterdam. Ja, mitt jobb har tagit mig till många fascinerande platser. Nyfikenheten är också motorn till långseglingen som nästa år ska föra mig över Atlanten. På samma sätt som läsningen alltid för mig till nya platser i andra tider.

Kungens hemliga resa

Kungens hemliga resa

Den 29 april 1620 kliver Gustav II Adolf förklädd till handelsman ombord på sitt fartyg Scepter, för att inkognito ta sig till Berlin och fria till Maria Eleonora. Kungen hade bestämt att det var dags för ett avgörande. För att bli framgångsrik fanns det inte något annat sätt än att själv bege sig till slottet i Brandenburg och be om hennes hand. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL