ANNONS

Peter Ericsson och Jenny Grand debuterar med äventyrsroman för unga

Peter Ericsson och Jenny Grand. Foto: Privat

Våra vägar korsades 2017 då vi blev kollegor på ett industriföretag i Kungälv. Vi fann att vi hade mycket gemensamt, framförallt våra liknande uppväxter i Dalsland, Jenny är uppväxt i Brålanda och Peter i Färgelanda. Två mindre orter på den dalsländska landsbygden, med allt vad det innebär.

Jenny har tidigare fått texter utgivna, och medverkar i novellsamlingen ”Skräcken på Färgargården”, utgiven av Kim M Kimselius.

Peter har alltid drömt om att sitta framför brasan i en vindpinad fyr och skriva en bästsäljare

Idén till boken om den gamla gruvan, som finns på riktigt, bygger till stor del på Peters erfarenheter av att, i unga år, försöka tömma den på vatten med hjälp av vattenslangar. Efter att oavsiktligt ha svalt en hel del gammalt gruvvatten lyckades han sänka vattennivån någon meter.

Vi hoppas att med vår bok kunna inspirera barn och ungdomar till att lyfta blicken från skärmar och spel, och istället finna äventyret utanför dörren.

Vattenfyllda gruvans hemlighet

Vattenfyllda gruvans hemlighet

Hugo och hans familj ska flytta till Smålanda. Hugo är inte alls nöjd med det beslutet. Smålanda verkar vara värsta ökenstället. Men i kryp­grunden under det nya huset hittar Hugo en kvarglömd låda full med gamla foton och tidningsartiklar. Hugo fastnar särskilt för artikeln om en gammal nedlagd silvergruva strax utanför samhället. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL