Johanna Bäckström Lerneby nominerad till Stora Journalistpriset 2020

Flera journalister som även är författare finns bland de nominerade till Stora Journalistpriset 2020.

Johanna Bäckström Lerneby är den enda journalist som nominerats till Stora Journalistpriset 2020 för en bok. Men det finns fler av årets nominerade journalister som även skriver böcker.

Journalisten och författaren Johanna Bäckström Lerneby är en av de nominerade till Stora Journalistpriset 2020 i kategorin årets röst, för sin bok Familjen som dessutom blivit en bästsäljare i höst och legat etta på fackbokstoppen i tre månader.

Det finns fler författare bland de nominerade. Anna Lindman är nominerad i samma kategori för Knutby-dokumentären i Uppdrag granskning på SVT. Hon har skrivit flera böcker, bland annat Alla kan dö (2019).

Erik Wisterberg är nominerad i kategorin Årets förnyare för ett reportage i Breakit (där de spårade ehandelsreturer med GPS) och har tidigare skrivit boken Sveriges nya miljardärer (2019).

Emma Bouvin släppte nyligen Det här är den bästa tiden i ditt liv : rapport från ett moderskap men är nominerad för ett coronareportage i DN i kategorin Årets berättare. Där hittar vi även Bo-Göran Bodin med SVT-dokumentären Att rädda ett barn. Han skrev för några år sedan boken Saudivapen : hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner – en politisk thriller om svensk vapenhandel.

Frågan är förstås om något av dessa stora reportage som nu nominerats även förvandlas till böcker? Matilda Gustavsson vann Stora Journalistpriset 2018 i kategorin Årets avslöjande för Kulturprofilen och skrev sedan boken Klubben (2019) som flera trodde skulle nomineras till Augustpriset i år.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL