ANNONS

Flera journalister som även är författare finns bland de nominerade till Stora Journalistpriset 2020.

Johanna Bäckström Lerneby nominerad till Stora Journalistpriset 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Johanna Bäckström Lerneby är den enda journalist som nominerats till Stora Journalistpriset 2020 för en bok. Men det finns fler av årets nominerade journalister som även skriver böcker.

Journalisten och författaren Johanna Bäckström Lerneby är en av de nominerade till Stora Journalistpriset 2020 i kategorin årets röst, för sin bok Familjen som dessutom blivit en bästsäljare i höst och legat etta på fackbokstoppen i tre månader.

Det finns fler författare bland de nominerade. Anna Lindman är nominerad i samma kategori för Knutby-dokumentären i Uppdrag granskning på SVT. Hon har skrivit flera böcker, bland annat Alla kan dö (2019).

Erik Wisterberg är nominerad i kategorin Årets förnyare för ett reportage i Breakit (där de spårade ehandelsreturer med GPS) och har tidigare skrivit boken Sveriges nya miljardärer (2019).

Emma Bouvin släppte nyligen Det här är den bästa tiden i ditt liv : rapport från ett moderskap men är nominerad för ett coronareportage i DN i kategorin Årets berättare. Där hittar vi även Bo-Göran Bodin med SVT-dokumentären Att rädda ett barn. Han skrev för några år sedan boken Saudivapen : hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner – en politisk thriller om svensk vapenhandel.

Frågan är förstås om något av dessa stora reportage som nu nominerats även förvandlas till böcker? Matilda Gustavsson vann Stora Journalistpriset 2018 i kategorin Årets avslöjande för Kulturprofilen och skrev sedan boken Klubben (2019) som flera trodde skulle nomineras till Augustpriset i år.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL