Denna artikel sponsras av författare/förlag

Karin Tydén visar hur du tar kommandot över din hjärna

Karin Tydén, coach och mind hacker. Foto: Privat

Genom mind hacking kan vi uppgradera oss själva. Karin Tydén ger oss verktygen som hjälper oss att uppdatera våra gamla program för att ta kontrollen över våra liv.

Karin Tydén är coach och föreläsare och har specialiserat sig på mind hacking. Förra året kom hennes bok Mind hacking för rebeller som är riktad till människor som vill förstå varför de inte kan bryta vissa negativa tankar, känslor och beteenden, och som har en drivkraft att växa.

– Min pappa var narcissist, mamma känslomässigt stängd och jag var sensitiv. Ingen lyckad kombination. Detta skapade många begränsande programmeringar i mig. I 35-årsåldern gick jag in i en depression och var inte lycklig, trots att jag hade ”allt” jag kunde önska mig i livet. Mina upplevelser i barndomen hade kommit ifatt mig, vilket de alltid gör och jag var tvungen att börja ta itu med dem, berättar Karin.

– Ju mer jag jobbade med mig själv, desto mer fascinerad blev jag av hur vi människor fungerar och då framför allt de omedvetna programmeringarna som styr 95 procent av vår vardag. Dessa programmeringar ligger djupt ner i vårt undermedvetna sinne och är svåra att komma åt med vanliga samtal. Därför började jag studera hypnos och hur jag effektivast kunde komma åt dessa programmeringar för att hjälpa människor att ändra tankar, känslor och beteenden. 

Enligt Karin styrs 95 procent av vår dag av vårt undermedvetna sinne, vårt Matrix. Där finns all kod som vi har programmerats med sedan vi föddes. Det undermedvetna är som en stor databas. Här lagras alla våra upplevelser, erfarenheter, trosföreställningar, minnen och färdigheter. Allt vi har lärt oss och allt som vår omgivning programmerat oss med. Hur vi ska bete oss för att bli älskade, godkända och trygga. Vad som är rätt och fel.

– Det här är en fantastisk överlevnadsmekanism skapad av naturen. Ett barn måste snabbt lära sig att förstå sin omvärld och alla spelreglerna för att bli älskad, accepterad, förstådd och trygg. All denna lagrade information bildar vårt operativsystem, vårt Matrix, som varje dag dirigerar oss för att vi ska överleva, må bra och fungera i vårt samhälle, säger Karin. 

Men problemet uppstår när vi helt omedvetet styrs av dessa program många år senare. 

– Om du som litet barn gömde dig bakom soffan för att känna dig trygg när mamma och pappa bråkade, så kanske du som chef gömmer dig på ditt rum när konflikter i företaget uppstår. Programmet som installerades som barn för att skydda dig och få dig att känna dig mindre rädd, styr fortfarande ditt beteende som vuxen, även om det inte är den bästa approachen. 

Alla har sådana här program och många gånger upplever vi dem som oerhört frustrerande, och vi förstår inte varför vi reagerar som vi gör i vissa situationer. Men det är enkelt, det är bara ett gammalt program som aldrig har uppdaterats.

– Det bästa är att börja med att förstå varför du har program som motarbetar dig, och vilka mekanismer som styr dig. De två första kapitlen i boken hjälper dig med detta. När du förstår det, kommer du mycket enklare att kunna implementera verktygen. Och viktigast av allt, förstå att det inte är något fel på dig, du är bara felprogrammerad, säger Karin och fortsätter:

– Vinsten är att du kan börja ta kommandot över din egen hjärna och ditt eget liv. Många människor upplever att livet bara händer och att de ofta bara reagerar på det som händer runt omkring dem. När du börjar ändra dina negativa programmeringar tar du helt enkelt tyglarna och bestämmer hur du vill må och vart du vill hän i livet. Det är att ta tillbaka sin egen power och frihet. Du styrs inte längre lika ofta av gamla programmeringar som inte alltid är konstruktiva.

Boken innehåller verktyg som kan användas i alla situationer där vi märker att vi reagerar på ett sätt som håller oss tillbaka i livet.

– Jag tror att alla kan ha nytta och glädje av att uppdatera sin egen programvara. Och att tänka att alla egenskaper vi besitter är okej, det är bara när de används vid fel tillfällen som de skapar problem.

Upplever du att du själv har lyckats uppgradera dig själv?
– Jag har jobbat aktivt med mig själv i drygt 20 år och uppgraderat mig väldigt mycket. Men självklart har även jag stunder när jag känner att jag inte är i balans, reagerar negativt eller är osäker. Den största skillnaden idag är att jag återfår balansen snabbare, att jag rent generellt är tryggare i mig själv, tycker mer om mig själv och kan njuta mer av livet. Och det bästa av allt: jag får hjälpa andra att växla upp och ta tyglarna i livet. Det känns gott i hjärtat.

Mind hacking för rebeller – eller för dig som vill bli en… släpptes på svenska i december 2019, och kommer nu även på engelska som ebok via Amazon Kindle.

– Många läsare har sagt att det här är kunskap som man borde få lära sig i skolan, för att förstå sig själv och kunna skapa ett bra liv. Att översätta boken till engelska gör att jag kan sprida den här kunskapen till ännu fler människor. Min mission är att skapa så många rebeller jag bara kan. Som rebellar mot gamla negativa strukturer och program som håller dem tillbaka och skapar sin egen frihet, säger Karin.

OM KARIN TYDÉN

Karin Tydén är mind hacker och life strategist samt flerfaldigt prisbelönad coach och facilitator. Hon har en nästan övernaturlig förmåga att förstå och ”hacka” mekaniken bakom människors undermedvetna mönster och skapa nya och bättre strategier i livet. Karin är verksam i drygt 25 länder och är idag en av Europas vassaste inom sitt område. Hon har hjälpt tusentals människor att maxa sin potential och är ofta coach åt coacherna.

NÅGRA RÖSTER OM BOKEN

”WOW, vilken bok! Fantastisk. Jag älskar bokens layout och övningarna. Den har gett mig så många insikter. Tack för all visdom du delar.”

”En guldklimp i min bokhylla. Den får fem stjärnor av fem. Boken är som en terapeut att ha med sig genom livet. Den är en riktig pärla!”

”Tack för att du förändrade mitt liv. Jag håller fast vid många bra vanor som du lärde mig och jag mår mycket bättre. Det känns underbart. Jag läser din bok varje kväll.”

”Boken ligger ständigt bredvid min säng, lite som ett uppslagsverk. Varje kväll hittar jag något nytt och intressant. En juvel, som någon skrev. Tack!”

”Det är den viktigaste boken jag har läst. Jag slukar den. Jag är så glad att du skrev den.”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se