Tisdagsklubben av Anna Fredriksson filmatiseras med Marie Richardson och Peter Stormare

Peter Stormare och Marie Richardson. Pressbild: Prolounge/Anders Nicander.

Filmatiseringen av Tisdagsklubben (skriven av Anna Fredriksson) har Marie Richardson och Peter Stormare i huvudrollerna. Filmen har premiär 2022.

Skådespelarna Marie Richardson och Peter Stormare är båda med i filmen Tisdagsklubben, som just nu spelas in i och omkring Göteborg. Filmen baseras på författaren Anna Fredrikssons roman med samma namn, och Fredriksson står även för filmmanuset.

”Jag ser så fram emot att få gestalta Karin i denna sinnliga och passionerade komedi tillsammans med mina väninnor i filmen. Att det är Peter Stormare som spelar stjärnkocken Henrik, gör detta extra spännande. Ett kärt återseende, vi spelade teater ihop med Ingmar Bergman för 30 år sedan”, säger Marie Richardson i ett pressmeddelande.

I övriga roller ses Sussie Eriksson, Carina M Johansson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Klas Wiljergård och Maria Sid. Filmen regisseras av Annika Appelin, som gör sin långfilmsdebut.

”Tisdagsklubben” kommer till biograferna 2022.

Boktugg konstaterar: Tisdagsklubben av Anna Fredriksson kom ut 2015. Marie Richardson är förutom skådespelare även en flitig inläsare av ljudböcker. Men just ljudboken Tisdagsklubben är faktiskt inläst av Anna Maria Käll.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.