ANNONS

Tisdagsklubben av Anna Fredriksson filmatiseras med Marie Richardson och Peter Stormare

Peter Stormare och Marie Richardson. Pressbild: Prolounge/Anders Nicander.

Filmatiseringen av Tisdagsklubben (skriven av Anna Fredriksson) har Marie Richardson och Peter Stormare i huvudrollerna. Filmen har premiär 2022.

Skådespelarna Marie Richardson och Peter Stormare är båda med i filmen Tisdagsklubben, som just nu spelas in i och omkring Göteborg. Filmen baseras på författaren Anna Fredrikssons roman med samma namn, och Fredriksson står även för filmmanuset.

”Jag ser så fram emot att få gestalta Karin i denna sinnliga och passionerade komedi tillsammans med mina väninnor i filmen. Att det är Peter Stormare som spelar stjärnkocken Henrik, gör detta extra spännande. Ett kärt återseende, vi spelade teater ihop med Ingmar Bergman för 30 år sedan”, säger Marie Richardson i ett pressmeddelande.

I övriga roller ses Sussie Eriksson, Carina M Johansson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Klas Wiljergård och Maria Sid. Filmen regisseras av Annika Appelin, som gör sin långfilmsdebut.

”Tisdagsklubben” kommer till biograferna 2022.

Boktugg konstaterar: Tisdagsklubben av Anna Fredriksson kom ut 2015. Marie Richardson är förutom skådespelare även en flitig inläsare av ljudböcker. Men just ljudboken Tisdagsklubben är faktiskt inläst av Anna Maria Käll.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL