Birgitta Bergin går till Piratförlaget efter tio böcker på Bokfabriken

Författaren Birgitta Bergin. Foto: Agata Jensen.

Till våren kommer Birgitta Bergin med sin tionde bok på Bokfabriken. Men sedan byter hon förlag. Hösten 2021 släpper hon en ny bok på Piratförlaget med Pia Printz som förläggare.

– Jag har gett ut tio böcker hos Bokfabriken [till våren] och har hela tiden haft ett fantastiskt fint samarbete med förlaget. Men på samma vis som man byter arbetsplats kan det någon gång i författarlivet vara spännande att få jobba med ett annat förlag. När möjligheten dök upp med Pia Printz på Piratförlaget så var det för mig en perfect match och därmed ett oemotståndligt förslag! Jag ser mycket fram emot vårt samarbete, säger Birgitta Bergin i ett pressmeddelande.

Efter många års samarbete med Bokfabriken har Birgitta Bergin alltså skrivit avtal med Piratförlaget med första utgivning hösten 2021, och med Pia Printz som förläggare, meddelar hennes agent Enberg Agency.

Birgitta Bergin har skapat sig en bra position som framgångsrik romanförfattare med bredd och med en särskild förmåga att skildra moderna relationer.

– Det känns otroligt roligt att få välkomna Birgitta Bergin till Piratförlaget! Jag har läst och tyckt om hennes böcker länge – hon är en riktig stjärna i feelgoodgenren, och behärskar hela skalan från lättsamt och humoristiskt, till berättelser med mer djup och allvar i botten. Jag och hela förlaget ser fram emot att få jobba ihop med Birgitta och att föra ut hennes romaner till läsarna, säger Pia Printz som nyligen tillträtt som förlagschef hos Piratförlaget.

Birgitta Bergin är just nu aktuell med romanen Älskade, jävla jul och till våren 2021 kommer den fjärde delen i serien om Anna Holm Ett oemotståndligt liv, som ges ut av Bokfabriken.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL