ANNONS

Nederländerna blir sjunde landet för Nextory – lansering i december 2020

Nextory hoppas att ljudböcker inte är den nya tulpanlöken när man lanserar i Nederländerna. Foto: Pressbild.

Nextory börjar få upp farten på sin internationella expansion. I december 2020 lanseras tjänsten i Nederländerna. Nextory räknar med att ha majoriteten av de nederländska böcker som finns digitaliserade.

Sedan starten i Sverige 2015 har Nextory växt i en rasande fart och har, enligt företagets egen bedömning, kommit att bli den näst största streamingtjänsten för digitala böcker på den svenska marknaden. Under de senaste tre åren har appen lanserats i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike och Schweiz. Nu planerar Nextory för lansering även på den nederländska marknaden.

– Nederländerna är en digitalt mogen marknad där många redan är vana vid digitala prenumerationer och streamingtjänster för böcker. Det finns därför en stor potential för Nextory i tulpanernas förlovade land och vi kommer redan från start att ha majoriteten av alla nederländska böcker som finns digitaliserade, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Nextory meddelade nyligen att de under sommaren växt snabbt och att de söker mer kapital för den internationella expansionen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL