Nederländerna blir sjunde landet för Nextory – lansering i december 2020

Nextory hoppas att ljudböcker inte är den nya tulpanlöken när man lanserar i Nederländerna. Foto: Pressbild.

Nextory börjar få upp farten på sin internationella expansion. I december 2020 lanseras tjänsten i Nederländerna. Nextory räknar med att ha majoriteten av de nederländska böcker som finns digitaliserade.

Sedan starten i Sverige 2015 har Nextory växt i en rasande fart och har, enligt företagets egen bedömning, kommit att bli den näst största streamingtjänsten för digitala böcker på den svenska marknaden. Under de senaste tre åren har appen lanserats i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike och Schweiz. Nu planerar Nextory för lansering även på den nederländska marknaden.

– Nederländerna är en digitalt mogen marknad där många redan är vana vid digitala prenumerationer och streamingtjänster för böcker. Det finns därför en stor potential för Nextory i tulpanernas förlovade land och vi kommer redan från start att ha majoriteten av alla nederländska böcker som finns digitaliserade, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Nextory meddelade nyligen att de under sommaren växt snabbt och att de söker mer kapital för den internationella expansionen.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,