Förstautgåvor av JK Rowling och Shakespeare säljs dyrt

Ett exemplar av första utgåvan av Harry Potter and the Philosopher’s Stone såldes i veckan för 75 000 pund. Den trycktes i endast 500 exemplar inbundet och är därmed en raritet. Förstautgåvor av författare är heta på auktion. JK Rowling är dock inte på samma nivå som William Shakespeare där ett exemplar av hans första samling med pjäser, First Folio, från 1623 såldes på en Christie’s-auktion i New York för hela 9,98 miljoner dollar.
Enligt Adam Douglas, expert på sällsynta böcker, finns det mellan 20 och 50 riktigt stora samlare av böcker i världen. Han konstaterar också att en bokhylla med ovanliga böcker inte är lika spektakulär vid första ögonkastet som en världsberömd målning på väggen. (Via iNews)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL