Louise Cederlöf. Foto: Leo Alsenius

Louise Cederlöf debuterar med djurförsöksthriller

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Man måste ha något att berätta, annars kan man inte skriva bok. Den insikten kom sent till mig, i dryga 40-årsåldern, och sammanföll med att jag fick frågan om att vara medförfattare till det som flera år senare skulle bli Djurhus A.

Visst hade jag försökt innan. I åratal hade det ena krystade och halvfärdiga manuset efter det andra hamnat i byrålådan. Den gamla sanningen ”alla kan skriva bra i tjugo, trettio sidor men få har en hel bok i sig”, etsade sig fast. Jag tänkte: okej, jag får fortsätta hålla mig till journalistik.

Men när så min tidigare chef, Lise-Lott Alsenius, berättade om en bokidé hon länge burit på kändes det … självklart. Det var den ju, berättelsen. Jag vill skriva den med dig! utropade jag. Och så blev det.

Med Djurhus A sätter vi blåslampa på djurförsöksindustrin, och vi gör det genom spänningsromanens filter: Vad händer när en forskare utsätts för samma grymma djurförsök som han själv har utfört?

Djurhus A

Djurhus A

Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL