Louise Cederlöf debuterar med djurförsöksthriller

Louise Cederlöf. Foto: Leo Alsenius

Man måste ha något att berätta, annars kan man inte skriva bok. Den insikten kom sent till mig, i dryga 40-årsåldern, och sammanföll med att jag fick frågan om att vara medförfattare till det som flera år senare skulle bli Djurhus A.

Visst hade jag försökt innan. I åratal hade det ena krystade och halvfärdiga manuset efter det andra hamnat i byrålådan. Den gamla sanningen ”alla kan skriva bra i tjugo, trettio sidor men få har en hel bok i sig”, etsade sig fast. Jag tänkte: okej, jag får fortsätta hålla mig till journalistik.

Men när så min tidigare chef, Lise-Lott Alsenius, berättade om en bokidé hon länge burit på kändes det … självklart. Det var den ju, berättelsen. Jag vill skriva den med dig! utropade jag. Och så blev det.

Med Djurhus A sätter vi blåslampa på djurförsöksindustrin, och vi gör det genom spänningsromanens filter: Vad händer när en forskare utsätts för samma grymma djurförsök som han själv har utfört?

Djurhus A

Djurhus A

Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,