Denna artikel sponsras av författare/förlag

Historiska Media söker redaktör inom sakprosa, serier

Historiska Media i Lund.

Historiska Media har ökat sin sakprosautgivning och söker en redaktör som i första hand kan arbeta med förlagets olika serier. Som redaktör för serierna ansvarar du för den redaktionella processen och att materialet är anpassat för såväl digital som fysisk utgivning.

Nu söker vi dig som har ett stort historieintresse och en bred redaktionell erfarenhet. Du bör ha god språkkänsla samtidigt som du vet hur man berättar en bra historia. Egenskaper som vi värderar är struktur och noggrannhet men också lyhördhet och nyfikenhet. Du tycker om att ta ansvar och driva projekt framåt, i nära samarbete med författare och kollegor. Du bör också tycka att det är spännande att arbeta med nya medier samtidigt som du uppskattar traditionell bokutgivning.

Historiska Media är ett oberoende förlag som ger ut både sakprosa och skönlitteratur. I år firar förlaget 25 år och har lång erfarenhet och djup kunskap om historia och bokutgivning.

Vi är ett sammansvetsat arbetslag på åtta personer som sitter i vackra lokaler i centrala Lund. Förlaget befinner sig mitt i en snabb utveckling och du kommer att vara med om flera spännande satsningar. Vi drivs av att utveckla berättelser med historia i fokus, har ett starkt samhällsengagemang och brinner för boken, i alla tänkbara tekniska format.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent, med tillträde i januari 2021.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till redaktionschef Lena Amurén, antingen på telefon 0733-240881 eller via mejl lena.amuren@historiskamedia.se. Du kan också kontakta förlagschef Erik Osvalds på telefon 0708-142687 eller via mejl erik.osvalds@historiskamedia.se.

Sista ansökningsdag är 30 oktober 2020.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se