Bibliotek i Göteborg fortsätter med bokkasse till äldre

Flera bibliotek har delat ut bokkassar på grund av coronapandemin. Här är det bibliotekarie Frida Ulvegren på Östberga bibliotek i Stockholm som i våras plockade ihop bok- och pysselpåsar. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Biblioteken i Göteborg erbjuder återigen hemleverans av böcker till låntagare som är 70 år och äldre. Mellan den 5 oktober och den 15 december specialkomponerar bibliotekarier färdiga bokkassar efter önskemål.

”Pandemin är inte över, Folkhälsomyndigheten fortsätter rekommendera att personer som är 70 år och äldre ska begränsa sina kontakter. Biblioteken vill därför bidra till att de trots läget i alla fall kan hålla i gång sin läsning. Vi har märkt att det betyder mycket”, säger Anette Eliasson, sektorschef för biblioteken i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Bokkassarna lanserades i påskas och gensvaret blev stort. Närmare 300 personer tackade ja till erbjudandet. De som nu vill ha hemleverans kan fylla i ett formulär på Stadsbiblioteket i Göteborgs blogg, eller ringa dit. Kassen består av sju böcker.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL