ANNONS

Bibliotek i Göteborg fortsätter med bokkasse till äldre

Flera bibliotek har delat ut bokkassar på grund av coronapandemin. Här är det bibliotekarie Frida Ulvegren på Östberga bibliotek i Stockholm som i våras plockade ihop bok- och pysselpåsar. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Biblioteken i Göteborg erbjuder återigen hemleverans av böcker till låntagare som är 70 år och äldre. Mellan den 5 oktober och den 15 december specialkomponerar bibliotekarier färdiga bokkassar efter önskemål.

”Pandemin är inte över, Folkhälsomyndigheten fortsätter rekommendera att personer som är 70 år och äldre ska begränsa sina kontakter. Biblioteken vill därför bidra till att de trots läget i alla fall kan hålla i gång sin läsning. Vi har märkt att det betyder mycket”, säger Anette Eliasson, sektorschef för biblioteken i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Bokkassarna lanserades i påskas och gensvaret blev stort. Närmare 300 personer tackade ja till erbjudandet. De som nu vill ha hemleverans kan fylla i ett formulär på Stadsbiblioteket i Göteborgs blogg, eller ringa dit. Kassen består av sju böcker.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL