Norstedts ger ut ”Jakten på Linköpingsmördaren” som bok

Det var tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 som en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna höggs ihjäl med kniv i centrala Linköping. Trots tusentals topsningar av potentiella gärningsmän dröjde det 16 år innan dna-detektiven Peter Sjölund hittade den avgörande pusselbiten.
Tillsammans med Anna Bodin, journalist på Dagens Nyheter, skriver han boken om ett av Sveriges mest uppmärksammade och svårlösta mordfall. Boken Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping ges ut av Norstedts i juni 2021.
– Att använda dna-släktforskning i jakten på brottslingar är en större revolution än fingeravtrycket, mycket större. I boken får läsaren även möta människorna som berörs av den nya tekniken. Bakom polisens statistik över kalla fall finns offrens anhöriga som lider svårt av ovissheten ett olöst brott för med sig, säger Peter Sjölund, i ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,