ANNONS

Norstedts ger ut ”Jakten på Linköpingsmördaren” som bok

Det var tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 som en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna höggs ihjäl med kniv i centrala Linköping. Trots tusentals topsningar av potentiella gärningsmän dröjde det 16 år innan dna-detektiven Peter Sjölund hittade den avgörande pusselbiten.
Tillsammans med Anna Bodin, journalist på Dagens Nyheter, skriver han boken om ett av Sveriges mest uppmärksammade och svårlösta mordfall. Boken Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping ges ut av Norstedts i juni 2021.
– Att använda dna-släktforskning i jakten på brottslingar är en större revolution än fingeravtrycket, mycket större. I boken får läsaren även möta människorna som berörs av den nya tekniken. Bakom polisens statistik över kalla fall finns offrens anhöriga som lider svårt av ovissheten ett olöst brott för med sig, säger Peter Sjölund, i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL