ANNONS

Barnboksförfattaren Sam McBratney är död

Sam McBratney är död. Han skrev bland annat boken "Gissa hur mycket jag tycker om dig".
Barnboksförfattaren Sam McBratney är död. Arkivbild: AP/TT.

Med den kärleksfulla historien om den stora och den lilla haren, som älskar varandra ”till månen och tillbaka” i ”Gissa hur mycket jag tycker om dig”, skrev Sam McBratney in sig i hjärtat hos många barn och deras vuxna.

Boken publicerades 1994 med illustrationer av Anita Jeram och blev en stor succé världen över då den översattes till 57 språk.

Sam McBratney föddes i Belfast och arbetade som lärare innan han blev författare. Han skrev över 50 böcker under sin karriär men det var Gissa hur mycket jag tycker om dig som fick det största genomslaget.

Han dog omgiven av sin familj i sitt hem på Irland den 18 september, 77 år gammal.

Gissa hur mycket jag tycker om dig släpptes i nyutgåva i mars 2020 av Rabén & Sjögren.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL