Hélène Gullberg debuterar med historisk roman om kärlek, möbelkonst och kvinnors livsvillkor

Hélène Gullberg, historiker och författare. Foto: Hans Jonsson

Jag har alltid haft lyckan att få arbeta på platser sprängfyllda med berättelser. På det kungliga slottet sitter historien i väggarna och i traditionerna. Som specialist på auktionshus är föremålen som böcker att läsa och värdera. Och jag har alltid fått berätta, om det så är muntligt i Historieätarna på TV eller i faktaböcker om slotten.

Men när jag stod på Bukowskis framför möblerna och analyserade träslag, mästare och stilar växte sig en allt starkare frustration över att bara veta och inte känna historien. För det krävs något annat.

Till slut blev den där frustrationen bränslet till romanskrivande och Den konserverade änkan kom till, baserad på verkliga personer, platser och händelser. Historien och karaktärerna började leva och lusten att skriva tog mig med storm. Ord, rytm, handling och språk fyller alla mina dygn. Skriva, oavsett genre, har blivit mitt liv på ett sätt jag aldrig trodde var möjligt.

Den konserverade änkan

Den konserverade änkan

»Spännande om krävande kvinnoliv under gustaviansk tid, möbelkonst och kärlek!« Femina

»De gustavianska Stockholmsmiljöerna skildras trovärdigt med färgstarka karaktärer och ett språk som känns både tidsenligt och lättläst. En varm, mustig och spännande historia för vuxna om kvinnors livsvillkor under gustaviansk tid. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL