ANNONS

Premiär för podcasten Hälsorevolutionen med Maria Borelius

Maria Borelius, författare och vetenskapsjournalist. Foto: Robin Gautier

Maria Borelius har skrivit flera bästsäljande hälsoböcker, däribland Hälsorevolutionen från 2018. Nu kommer podden med samma namn.

Den nya podden Hälsorevolutionen hade premiär den 17 september 2020 och gick rakt in på poddtoppen. Den är just nu den mest lyssnade podden i Sverige alla kategorier.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Bakom podcasten står vetenskapsjournalisten och författaren Maria Borelius. Podden tar avstamp i Maria Borelius bästsäljande moderna hälsoböcker parallellt med Marias personliga hälsoresa. Lyssnarna får enligt ett pressmeddelande ta del av det senaste inom den internationella hälsoforskningen och antiinflammatorisk livsstil, speglat i de gamla beprövade hälsotraditioner som finns jorden runt.

ANNONS

– Många läsare av boken Hälsorevolutionen har önskat sig en podcast, och som vetenskapsjournalist med lång erfarenhet av både tv och radio känns detta som ett naturligt, roligt steg. Detta är en pågående rörelse, det kommer ny forskning hela tiden, säger Maria Borelius.

Boken Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil (2018) blev en omedelbar succé och har sålt i närmare 150.000 exemplar och bland annat givits ut i USA, Storbritannien, Italien och Norge. Bliss (2019) och Förundran (2020) är hyllade böcker i samma hälsoserie.

Producent för podcasten är Carina Nunstedt, före detta nordisk förlagschef för bokförlaget HarperCollins och numera förläggare och VD för Yourlife Books. Hon var tidigare förläggare för Maria Borelius böcker.

– Tillsammans med lyssnarna vill vi utforska vi det nya hälsolandskapet med ett lika kritiskt som nyfiket öga. Vi kommer ha gäster som är forskare, läkare, kända, okända hälsoprofiler som är med och testar olika moment under resans gång. Och Maria delar generöst med sig av både egna misstag och framsteg, säger Carina Nunstedt.

Det första avsnittet i podcasten handlar om att få till bra vardagsrutiner och förändringar i sitt liv och gästas av Ann Askenberger, organisationskonsult med expert på förändringsbeteenden och Malin Berghagen, yogalärare. 

Avsnitt två handlar om fasta som hälsometod och gästas av Kerstin Brismar, professor och forskare på Karolinska Insitutet (KI) och Sveriges främsta expert som har gjort en stor fastestudie, Ulrika Davidsson, bästsäljande hälsoförfattare, snart aktuell med en ny bok om just perodisk fasta och Rita Catolino, Marias PT och hälsocoach.

Podcasten Hälsorevolutionen görs i samarbete med podcastbolaget Acast. Premiär igår, den 17 september 2020.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL