ANNONS

Nya turer i ”En svensk tiger-striden” – Flam får använda symbolen i väntan på rättegång

Aron Flam. Arkivbild: Vidar Ruud/NTB/TT.

Komikern och skribenten Aron Flam får fortsätta använda sig av den välkända symbolen ”En svensk tiger” till dess att upphovsrättsmålet är avgjort, rapporterar DN.

Högsta domstolen har valt att inte pröva frågan om ett så kallat interimistiskt vitesförbud.

Aron Flam står åtalad för upphovsrättsbrott efter att han på omslaget till sin bok ”Det här är en svensk tiger” parafraserat symbolen ”En svensk tiger”, som användes i en vaksamhetskampanj under andra världskriget. På framsidan till Flams bok gör tigern en Hitlerhälsning och bär hakkorsbindel.

ANNONS

Motpart i målet är Beredskapsmuseet, som äger rättigheterna till symbolen. I väntan på att målet ska avgöras yrkade Beredskapsmuseet på ett så kallat interimistiskt vitesförbud som skulle förbjuda Flam att förfoga över verket och använda dess titel tills vidare.

I början av augusti avslog Patent- och marknadsdomstolen yrkandet och nu har Högsta domstolen gjort samma bedömning och valt att inte pröva frågan.

Huvudförhandling i målet är planerad att hållas den 24 september.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL