Camilla Läckberg skriver deckartrilogi med Henrik Fexeus

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus påbörjar en gemensam deckartrilogi. Foto: Pressbild/Forum

Författarna Camilla Läckberg och Henrik Fexeus bildar en ny deckarduo. Första boken i en ny trilogi släpps hösten 2021 på bokförlaget Forum.

– Jag och Henrik är gamla vänner och har pratat i flera år om att göra något ihop. Detta är första gången jag skriver bok tillsammans med någon. Vi utmanar och utvecklar varandras författarskap, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande. 

Den nya trilogins huvudpersoner är polisen Mina Dabiri och mentalisten Vincent Walder. Tillsammans arbetar de för att lösa en rad mord som liknar magiska illusioner. Vincent och Mina har båda ett udda sätt att se på världen viket påverkar både deras liv och hur de löser fallet. Serien utspelar sig i nutida Stockholm.

– Jag har tillbringat större delen av mitt liv med att ta reda på hur man kan styra det mänskliga psyket. Att nu få göra det i bokform tillsammans med Camilla, den kanske främsta i världen på att skriva fängslande berättelser, är en dröm som blivit sann. Jag nyper mig själv ibland fortfarande när ingen ser, säger Henrik Fexeus.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Den första boken Box ska ges ut hösten 2021 på Bokförlaget Forum.

– Med Camilla och Henrik blir ett plus ett tre. Med träffsäkra karaktärsbyggen, ett färgstarkt persongalleri och riktigt snillrika gåtor skapar Camilla och Henrik en bok som kombinerar den klassiska deckaren med okonventionell mentalism – något vi tror att läsarna och lyssnarna kommer att älska, säger Ebba Östberg, ansvarig förläggare för skönlitteratur på bokförlaget Forum.

Intresset för trilogin från utlandet är mycket stort och redan i juni såldes de nordiska rättigheterna, meddelar Joakim Hansson på Nordin Agency, som spår att det kommer bli en av de största lanseringarna de sett.

– Vi siktar mot rekordnivåer, säger Joakim Hansson.   

Jobbar du i bokbranschen? Läs Analysbrevet och prenumerera!

Om Camilla Läckberg

Camilla Läckberg är född och uppvuxen i Fjällbacka men bor numera i Stockholm. Hon debuterade år 2003 med kriminalromanen Isprinsessan, som lovordades i pressen och snabbt fann en stor läsekrets. Läckberg är en av Europas mest lästa författare, hennes böcker har sålt i fler än 26 miljoner exemplar i nära 60 länder. 2019 tog hon ett nytt steg i sitt författarskap och gav ut En bur av guld, den första delen i duologin om affärskvinnan Faye, som blev Sveriges mest sålda bok 2019. Uppföljaren Vingar av silver släpptes i maj 2020.

Om Henrik Fexeus

Henrik Fexeus är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och en prisbelönt mentalist. Han har utfört uppmärksammade psykologiska experiment i TV och slog igenom 2007 för den breda publiken med debutboken Konsten att läsa tankar. Sedan dess har han haft stora framgångar med böckerna När du gör som jag villAlla får liggaKonsten att få mentala superkrafter och Fingertoppskänsla. Hans böcker har vunnit flera priser, sålt i över en miljon exemplar och är översatta till fler än 27 språk. 2018 blev han utnämnd till en av världens ledande experter på kroppsspråk.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.