ANNONS

Camilla Läckberg skriver deckartrilogi med Henrik Fexeus

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus påbörjar en gemensam deckartrilogi. Foto: Pressbild/Forum

Författarna Camilla Läckberg och Henrik Fexeus bildar en ny deckarduo. Första boken i en ny trilogi släpps hösten 2021 på bokförlaget Forum.

– Jag och Henrik är gamla vänner och har pratat i flera år om att göra något ihop. Detta är första gången jag skriver bok tillsammans med någon. Vi utmanar och utvecklar varandras författarskap, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande. 

Den nya trilogins huvudpersoner är polisen Mina Dabiri och mentalisten Vincent Walder. Tillsammans arbetar de för att lösa en rad mord som liknar magiska illusioner. Vincent och Mina har båda ett udda sätt att se på världen viket påverkar både deras liv och hur de löser fallet. Serien utspelar sig i nutida Stockholm.

– Jag har tillbringat större delen av mitt liv med att ta reda på hur man kan styra det mänskliga psyket. Att nu få göra det i bokform tillsammans med Camilla, den kanske främsta i världen på att skriva fängslande berättelser, är en dröm som blivit sann. Jag nyper mig själv ibland fortfarande när ingen ser, säger Henrik Fexeus.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Den första boken Box ska ges ut hösten 2021 på Bokförlaget Forum.

ANNONS

– Med Camilla och Henrik blir ett plus ett tre. Med träffsäkra karaktärsbyggen, ett färgstarkt persongalleri och riktigt snillrika gåtor skapar Camilla och Henrik en bok som kombinerar den klassiska deckaren med okonventionell mentalism – något vi tror att läsarna och lyssnarna kommer att älska, säger Ebba Östberg, ansvarig förläggare för skönlitteratur på bokförlaget Forum.

Intresset för trilogin från utlandet är mycket stort och redan i juni såldes de nordiska rättigheterna, meddelar Joakim Hansson på Nordin Agency, som spår att det kommer bli en av de största lanseringarna de sett.

– Vi siktar mot rekordnivåer, säger Joakim Hansson.   

Om Camilla Läckberg

Camilla Läckberg är född och uppvuxen i Fjällbacka men bor numera i Stockholm. Hon debuterade år 2003 med kriminalromanen Isprinsessan, som lovordades i pressen och snabbt fann en stor läsekrets. Läckberg är en av Europas mest lästa författare, hennes böcker har sålt i fler än 26 miljoner exemplar i nära 60 länder. 2019 tog hon ett nytt steg i sitt författarskap och gav ut En bur av guld, den första delen i duologin om affärskvinnan Faye, som blev Sveriges mest sålda bok 2019. Uppföljaren Vingar av silver släpptes i maj 2020.

Om Henrik Fexeus

Henrik Fexeus är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och en prisbelönt mentalist. Han har utfört uppmärksammade psykologiska experiment i TV och slog igenom 2007 för den breda publiken med debutboken Konsten att läsa tankar. Sedan dess har han haft stora framgångar med böckerna När du gör som jag villAlla får liggaKonsten att få mentala superkrafter och Fingertoppskänsla. Hans böcker har vunnit flera priser, sålt i över en miljon exemplar och är översatta till fler än 27 språk. 2018 blev han utnämnd till en av världens ledande experter på kroppsspråk.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL