ANNONS

Storytel ska lansera i Israel under 2021, efter att ha köpt israeliska plattformen iCast för drygt 52 Mkr. Foto: iStock.

Calcalistech: Storytel betalar över 50 Mkr för ljudbokstjänsten iCast i Israel

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Förra veckan kom nyheten att Storytel köpt podcast- och ljudboksplattformen iCast. Prislappen: minst 52 Mkr, enligt sajten Calcalistech.

Storytel brukar sällan berätta hur mycket de fått betala för olika förlag och streamingtjänster som de köper upp runtom i världen, så länge inte de tidigare ägarna är börsnoterade.


ANNONS


Förra veckans nyhet om köpet av iCast i Israel förra veckan var inget undantag. ”Parterna har kommit överens om att inte uppge köpesumman” och ”köpeskillingen kommer inte ha en väsentlig påverkan på Storytel Groups finansiella ställning och kommer erläggas delvis kontant och delvis via en emission av aktier i Storytel AB (publ)”, skrev Storytel då.

Men sajten Calcalistech i Israel skriver att priset landade på över 20 miljoner NIS (shekel) vilket motsvarar nästan 6 miljoner dollar (eller drygt 52 Mkr).

iCast är en podcast- och ljudboksplattform som specialiserat sig på hebreiska titlar.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL