ANNONS

Calcalistech: Storytel betalar över 50 Mkr för ljudbokstjänsten iCast i Israel

Storytel ska lansera i Israel under 2021, nu har de köpt israeliska plattformen iCast för drygt 52 Mkr. Foto: iStock.

Förra veckan kom nyheten att Storytel köpt podcast- och ljudboksplattformen iCast. Prislappen: minst 52 Mkr, enligt sajten Calcalistech.

Storytel brukar sällan berätta hur mycket de fått betala för olika förlag och streamingtjänster som de köper upp runtom i världen, så länge inte de tidigare ägarna är börsnoterade.

ANNONS

Förra veckans nyhet om köpet av iCast i Israel förra veckan var inget undantag. ”Parterna har kommit överens om att inte uppge köpesumman” och ”köpeskillingen kommer inte ha en väsentlig påverkan på Storytel Groups finansiella ställning och kommer erläggas delvis kontant och delvis via en emission av aktier i Storytel AB (publ)”, skrev Storytel då.

Men sajten Calcalistech i Israel skriver att priset landade på över 20 miljoner NIS (shekel) vilket motsvarar nästan 6 miljoner dollar (eller drygt 52 Mkr).

iCast är en podcast- och ljudboksplattform som specialiserat sig på hebreiska titlar.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL