ANNONS

SAK rensar lagret på konstböcker

Blir det mycket folk på årets lagerrensning hos SAK blir kön längre med coronasäkrade avstånd. Foto: SAK.

Senast ringlade köerna långa när Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) hade lagerrensning. I år skänker man bort konstböcker för att lättare kunna coronasäkra kön.

Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) har ända sedan 1892 årligen gett ut en konstbok.

– Denna har ingått i medlemskapet, men finns även att köpa på konstbokhandlar och via SAK. Det har rört sig om monografier om Sveriges mest intressanta konstnärskap, som i många fall blivit standardverk, men även om konsthistoriska epoker och konstriktningar, säger Anna Hesselbom, Medlems- och kommunikationssamordnare på Sveriges Allmänna Konstförening.

ANNONS

Varför behöver ni rensa lagret?
– Vi har ett stort lager med årsböcker som vi vill aktivera. Ingen idé att låta dessa fantastiska böcker samla damm, utan roligare om de kan komma till glädje. Eftersom vi gör en ny konstbok varje år fylls ju lagret på kontinuerligt! Förra gången vi öppnade SAK:s boklager på Södermalm ringlade sig kön lång.

Lördagen den 5 september är det dags igen – SAK:s största lagerrensning någonsin.

– Hjälp oss att rädda böckerna på vårt alltför överfyllda lager med tidigare årsböcker om konst, genom att fylla din bokhylla med vackra konstböcker och ge bort till vänner som present. Alla böcker är gratis – ta med din påse/dramat/barnvagn/pirra och fynda bland klassiska titlar och moderna böcker från de senaste åren.

I dessa tider, hur ska ni coronasäkra lagerrensningen?
– Vi kommer förhoppningsvis att kunna hålla till utomhus om det inte ösregnar och har personal på plats som ser till att köandet sker ordnat. Vi märker upp en flödesriktning som man får följa, oavsett om det blir inom- eller utomhus. Att vi denna gång väljer att ge bort allt vi tar fram och inte har något betalningsförfarande, räknar vi med ger ett smidigare och snabbare flöde, säger Anna Hesselbom.

När: Lördag 5 september 2020 kl. 12:00–16:00
Var: Malmgårdsvägen 63B, Stockholm.
Mer info i fb-eventet: https://www.facebook.com/events/914771492267901/

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter