ANNONS

Bonnierförlagen betalar tillbaka pengar för permitteringsstöd till staten

Sara Börsvik, vd för Bonnierförlagen. Foto: Peter Jönsson

Bonnierförlagen betalar tillbaka det statliga stöd man fått under coronapandemin. Försäljningen under våren och sommaren gick bättre än väntat, rapporterar Svensk Bokhandel.

Ett 60-tal medarbetare korttidspermitterades i mitten av april men permitteringarna avbröts i förtid i slutet av maj. De medarbetare som fick reducerad lön under tiden ska få mellanskillnaden återbetald.

– När utfallet är så mycket starkare än vad vi befarade under våren är det rätt och riktigt att agera på det här sättet. I det kan det också konstateras att efterfrågan på böcker håller sig otroligt stark lite oavsett vad som händer. Det ska vi som bransch vara väldigt glada för, säger vd Sara Börsvik till Svensk Bokhandel.

Företaget har fortfarande rätt till det statliga stödet, men väljer att frivilligt betala tillbaka hela summan. Hur bra försäljningen gått jämfört med samma period året innan uppger Bonnierförlagen inte.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL