ANNONS

Sara Börsvik, vd för Bonnierförlagen. Foto: Peter Jönsson

Bonnierförlagen betalar tillbaka pengar för permitteringsstöd till staten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bonnierförlagen betalar tillbaka det statliga stöd man fått under coronapandemin. Försäljningen under våren och sommaren gick bättre än väntat, rapporterar Svensk Bokhandel.

Ett 60-tal medarbetare korttidspermitterades i mitten av april men permitteringarna avbröts i förtid i slutet av maj. De medarbetare som fick reducerad lön under tiden ska få mellanskillnaden återbetald.

– När utfallet är så mycket starkare än vad vi befarade under våren är det rätt och riktigt att agera på det här sättet. I det kan det också konstateras att efterfrågan på böcker håller sig otroligt stark lite oavsett vad som händer. Det ska vi som bransch vara väldigt glada för, säger vd Sara Börsvik till Svensk Bokhandel.

Företaget har fortfarande rätt till det statliga stödet, men väljer att frivilligt betala tillbaka hela summan. Hur bra försäljningen gått jämfört med samma period året innan uppger Bonnierförlagen inte.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Sveriges glömda historia, Väringasagan

I slutet på 970 lämnade flertalet män Svitjod, senare kallat Svearike, för att slåss för Vladimir, mot sin bror Jaropolk. Utsikterna för seger var stor. Vladimir hade fler krigare från Norden.

Vladimir var ättling till Rurik, den nordiska fursten över landet Rus, som regerat landet sedan ca 850.

”Vladimirs nordiska krigare, var de verkligen skillnaden mellan seger och förlust?”

”Ja” säger Leif Selander, författare till Väringasagan. ” På den tiden var de nordiska krigarna överlägsna allt motstånd. Nordmännen var fostrade sedan barnsben till krigare, något som inte fienden var.”

Efter att ha uppfyllt sitt löfte Vladimir, fortsatte nordmännen till Miklagård för att hjälpa den Romerska kejsaren mot generaler som gått över till fienden.

Segern över dem gjorde att nordmännen fick bilda Väringagardet. Ett livvaktsgarde som bestod till Romarrikets fall 1453.

”Livvakt och elitgarde i dåtidens främsta civilisation”, avslutar Leif. ”Det är stort. Då var Konstantinopel det absolut mäktigaste riket.”

(...) Läs hela artikeln »