Louise Boije af Gennäs skriver avtal med Bazar om ny deckarserie

Louise Boije af Gennäs. Foto: Anna-Lena Ahlström

Louise Boije af Gennäs påbörjar en ny spänningsserie och har skrivit kontrakt med Bazar för tre böcker. Första delen kommer ut hösten 2022.

Bazar förlag, det som för några månader sedan var Strawberry, skriver avtal med Louise Boije av Gennäs om tre nya böcker.

– Karin Linge Nordh är Sveriges okrönta förläggardrottning, inte minst på spänningssidan, och jag har i många år längtat efter en chans att få jobba med henne. Även Sara Lindegren och Rebecka Leffler är gamla branschbekanta som jag länge velat arbeta närmare med, säger Louise Boije af Gennäs i ett pressmeddelande.

I den nya spänningsserien om detektivbyrån Stella Polaris får läsaren följa en privatdetektiv med rötter i överklassen men med ett enormt behov av att bevisa för sig själv och omvärlden att hon kan stå på egna ben och skapa sin egen framgång. Första delen planeras till hösten 2022.

– Jag beundrar Louise både som dramatiker och romanförfattare, säger Karin Linge Nordh, publicistisk chef på Bazar Förlag. Jag älskar hennes förmåga att teckna trovärdiga och engagerande karaktärer och ser fram emot att få lansera en helt ny serie som visar på hennes bredd som författare. I Motståndstrilogin har Louise manifesterat sin talang för att skriva spänning på hög nivå. Nu tar hon ett nytt steg i sitt författarskap genom att skapa en deckarserie med en unik och komplex hjältinna som läsaren kommer att vilja följa under lång tid. Och äntligen får vi jobba tillsammans!

Louise Boije af Gennäs debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha och gjorde dundersuccé med Stjärnor utan svindel (1996). Hennes tidigare böcker har getts ut av både Norstedts, Albert Bonniers och senast Bookmark där hon släppte Motståndtrilogin 2018–2019 (Blodlokan, Skendöda och Verkanseld).

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL