ANNONS

Louise Boije af Gennäs skriver avtal med Bazar om ny deckarserie

Louise Boije af Gennäs. Foto: Anna-Lena Ahlström

Louise Boije af Gennäs påbörjar en ny spänningsserie och har skrivit kontrakt med Bazar för tre böcker. Första delen kommer ut hösten 2022.

Bazar förlag, det som för några månader sedan var Strawberry, skriver avtal med Louise Boije av Gennäs om tre nya böcker.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

– Karin Linge Nordh är Sveriges okrönta förläggardrottning, inte minst på spänningssidan, och jag har i många år längtat efter en chans att få jobba med henne. Även Sara Lindegren och Rebecka Leffler är gamla branschbekanta som jag länge velat arbeta närmare med, säger Louise Boije af Gennäs i ett pressmeddelande.

I den nya spänningsserien om detektivbyrån Stella Polaris får läsaren följa en privatdetektiv med rötter i överklassen men med ett enormt behov av att bevisa för sig själv och omvärlden att hon kan stå på egna ben och skapa sin egen framgång. Första delen planeras till hösten 2022.

– Jag beundrar Louise både som dramatiker och romanförfattare, säger Karin Linge Nordh, publicistisk chef på Bazar Förlag. Jag älskar hennes förmåga att teckna trovärdiga och engagerande karaktärer och ser fram emot att få lansera en helt ny serie som visar på hennes bredd som författare. I Motståndstrilogin har Louise manifesterat sin talang för att skriva spänning på hög nivå. Nu tar hon ett nytt steg i sitt författarskap genom att skapa en deckarserie med en unik och komplex hjältinna som läsaren kommer att vilja följa under lång tid. Och äntligen får vi jobba tillsammans!

Louise Boije af Gennäs debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha och gjorde dundersuccé med Stjärnor utan svindel (1996). Hennes tidigare böcker har getts ut av både Norstedts, Albert Bonniers och senast Bookmark där hon släppte Motståndtrilogin 2018–2019 (Blodlokan, Skendöda och Verkanseld).


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se