”Game of thrones”-skaparna gör sci fi-serie baserad på Liu Cixin-böcker

DB Weiss (till vänster) och David Benioff tar sig an den kinesiske science fiction-författaren Liu Cixins populära boktrilogi i en kommande serie för Netflix. Arkivbild: Evan Agostini/AP/TT.

David Benioff och DB Weiss, som låg bakom fantasyserien ”Game of thrones”, har bestämt sig för vad deras nästa projekt ska bli: en ny serie baserad på tre böcker av författaren Liu Cixin.

Duon, som skrev ett mångmiljonsavtal med Netflix i fjol om att skapa exklusivt material för strömningstjänsten, ska ta sig an den kinesiske science fiction-författaren Liu Cixins prisbelönta böcker med de engelska titlarna The three-body problem, The dark forest och Death’s end, skriver Variety.

Böckerna blev ett fenomen i Kina när de gavs ut och handlar om hur mänskligheten får kontakt med utomjordiskt liv.

”Liu Cixins trilogi är den mest ambitiösa science fiction-serien vi någonsin har läst, som tar med läsaren på en resa från 1960-talet till tidens ände, från livet på vårt lilla blå klot till universums avlägsna utkanter. Vi ser fram emot att ägna de kommande åren av våra liv åt att ge liv åt böckerna”, säger Benioff och Weiss i ett gemensamt pressmeddelande.

I likhet med hur författaren George RR Martin samarbetade med duon på ”Game of thrones” kommer även Liu Cixin att vara inblandad i produktionen av ”The three-body problem”.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL