ANNONS

Johanna Häger debuterar som illustratör med bilderbok

Johanna Häger. Foto: Kajsa Göransson

När jag var liten och behövde tröst vände jag mig till böckerna. Genom att skildra allt det vackra fyllde de mig med hopp och med en kärlek till livet som jag bär med mig än idag. Orden och illustrationerna gav mig drömbilder och magiska stämningar att längta till. Så som en slädfärd under en glittrande vinterhimmel, nerbäddad bland mjuka fällar, med Astrid Lindgrens Lisa. Böckerna gav mig dessutom en kärlek till bilder. När jag ritar förlorar jag mig gärna i detaljer. Årsringar i trä, kvällsljuset genom en tunn gardin eller hur en stol är hopsnickrad. Framöver önskar jag få ge mina egna världar liv. Både i ord och i bild. Där kryssar barnen mellan ljusgröna björkar med tårna täckta av vitsippor. Där sitter de på solvarma klippor och hör vattnet klucka. Kanske får barnen även resa tillbaka i tiden och karda ull och baka bröd över öppna eldar. Jag önskar att genom mina ord och illustrationer få ge andra barn det som böcker har gett till mig. Tröst, kärlek och längtan.

Halsduken

Halsduken

Hur förvandlar man en tråkig vardag till en fantastisk lek?

Los nya halsduk kliar. Lo vill INTE ha den! Men mamma säger MÅSTE. De är osams hela vägen hem till morfar. Morfar har en soffa som man kan gömma sig bakom och en sax som är extra bra att klippa halsdukar med. Sen måste morfar laga länge. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter