ANNONS

Martin Mutumbas historia släpps som podd exklusivt på Spotify

Martin Mutumba och Erik Niva. Foto: Pressbild/Mondial

Samtidigt som biografin Äkta hela vägen släpps kommer den före detta fotbollsstjärnan Martin Mutumbas historia som podcast – exklusivt på Spotify.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Biografin Äkta hela vägen är skriven tillsammans med sportjournalisten Erik Niva och släpps nu i dagarna på förlaget Mondial. I samband med detta släpps även en podd baserat på bokens manus och där Martin själv spelar huvudrollen och återberättar sin livshistoria. 

– Att berätta min historia för Niva var en galen resa och att hålla boken om mig själv i handen känns helt overkligt. Boken och podden är som en syster och bror – det är samma berättelse men de går på djupet på helt olika sätt. Jag vet att många, precis som jag, har svårt att sitta still och läsa sida för sida så den här podden har varit ett sätt för mig att berätta för dem. På många sätt har den varit som terapi, säger Martin Mutumba i ett pressmeddelande.

ANNONS

Historien har bearbetats till ljudform av Kristoffer ”Stuffe” Malmsten, med ett förflutet som producent och  del av hiphop-gruppen Fattaru. Producent och regissör är Manuel Cubas som tidigare producerat flera dokumentärer för Sveriges Radio, och musiken i podden står Masse och Salla Salazar från Redline Records för.

– En bok är en sak, en ljudbok delvis något annat – men det här är ingetdera och både och på en och samma gång. Delvis podd och delvis radioteater och jag känner verkligen att lyssningen tar mig fram till Martin Mutumba på ett sätt som är svårt att göra genom boksidor. Martin Mutumba var en unik och banbrytande fotbollsspelare, och därför känns det extra kul att historien om honom nu även paketeras och berättas på ett så här unikt och banbrytande sätt, säger Erik Niva.

Podcasten Äkta hela vägen produceras av Mondial för Spotify och ett nytt avsnitt släpps varje torsdag, exklusivt på Spotify från och med 27 augusti.

– Podden Äkta hela vägen är speciell av många anledningar. Dels för att Martin Mutumba sitter på en otrolig historia som förtjänar att berättas i flera format. Dels för att podden representerar ett steg framåt i vårt arbete att utforska och utveckla podcast-innehåll för våra lyssnare, säger Karin Bäckmark, podcastchef på Spotify.

De andra originalproduktionerna som har premiär på Spotify i höst är Diktatorer med Parisa Amiri, Wennstams vrede, om mäns våld mot kvinnor med Katarina Wennstam, Bakom micken med Filip Dikmen, en talkshow i poddformat, Minnet med en av världens främsta minnesexperter Yänjaa Wintersoul och dokumentärserie-formatet Spotify Dok

Precis som vi varit inne på tidigare på Boktugg – gränsen mellan bok och podd blir allt suddigare.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL