Martin Mutumba och Erik Niva. Foto: Pressbild/Mondial

Martin Mutumbas historia släpps som podd exklusivt på Spotify

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Samtidigt som biografin Äkta hela vägen släpps kommer den före detta fotbollsstjärnan Martin Mutumbas historia som podcast – exklusivt på Spotify.

Biografin Äkta hela vägen är skriven tillsammans med sportjournalisten Erik Niva och släpps nu i dagarna på förlaget Mondial. I samband med detta släpps även en podd baserat på bokens manus och där Martin själv spelar huvudrollen och återberättar sin livshistoria. 


ANNONS


– Att berätta min historia för Niva var en galen resa och att hålla boken om mig själv i handen känns helt overkligt. Boken och podden är som en syster och bror – det är samma berättelse men de går på djupet på helt olika sätt. Jag vet att många, precis som jag, har svårt att sitta still och läsa sida för sida så den här podden har varit ett sätt för mig att berätta för dem. På många sätt har den varit som terapi, säger Martin Mutumba i ett pressmeddelande.

Historien har bearbetats till ljudform av Kristoffer ”Stuffe” Malmsten, med ett förflutet som producent och  del av hiphop-gruppen Fattaru. Producent och regissör är Manuel Cubas som tidigare producerat flera dokumentärer för Sveriges Radio, och musiken i podden står Masse och Salla Salazar från Redline Records för.

ANNONS

– En bok är en sak, en ljudbok delvis något annat – men det här är ingetdera och både och på en och samma gång. Delvis podd och delvis radioteater och jag känner verkligen att lyssningen tar mig fram till Martin Mutumba på ett sätt som är svårt att göra genom boksidor. Martin Mutumba var en unik och banbrytande fotbollsspelare, och därför känns det extra kul att historien om honom nu även paketeras och berättas på ett så här unikt och banbrytande sätt, säger Erik Niva.

Podcasten Äkta hela vägen produceras av Mondial för Spotify och ett nytt avsnitt släpps varje torsdag, exklusivt på Spotify från och med 27 augusti.

– Podden Äkta hela vägen är speciell av många anledningar. Dels för att Martin Mutumba sitter på en otrolig historia som förtjänar att berättas i flera format. Dels för att podden representerar ett steg framåt i vårt arbete att utforska och utveckla podcast-innehåll för våra lyssnare, säger Karin Bäckmark, podcastchef på Spotify.

De andra originalproduktionerna som har premiär på Spotify i höst är Diktatorer med Parisa Amiri, Wennstams vrede, om mäns våld mot kvinnor med Katarina Wennstam, Bakom micken med Filip Dikmen, en talkshow i poddformat, Minnet med en av världens främsta minnesexperter Yänjaa Wintersoul och dokumentärserie-formatet Spotify Dok

Precis som vi varit inne på tidigare på Boktugg – gränsen mellan bok och podd blir allt suddigare.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL