ANNONS

Inget Castorpris delas ut 2020

En vinnare av Castorpriset 2020 skulle ha utsetts i våras bland drygt 300 tävlingsbidrag, men det sköts upp eftersom corona försvårade juryarbetet. Nu meddelar Alfabeta bokförlag att de ställer in årets omgång av Castorpriset helt och hållet. Castorpriset delas normalt ut vartannat åt, men kommer att utlysas på nytt så snart coronan lagt sig, meddelar Alfabeta i ett pressmeddelande. Deltagarna kan nu välja att låta sitt bidrag stå kvar till nästa omgång av tävlingen, eller att låta förlaget behandla bidraget som ett vanligt spontanmanus. Alternativt vända sig till ett helt annat förlag.
Castorpriset är ett bilderbokspris instiftat i barnboksfiguren Castors och skaparen Lars Klintings anda. Vinnaren får 50 000 kronor och sin bok utgiven på Alfabeta Bokförlag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se