Denna artikel sponsras av författare/förlag

Elena-Corina Nastase: Man ska aldrig ge upp sin dröm att möta kärleken

Elena-Corina Nastase. Foto: Hans Wessman

I debutboken Tre månader digital dejting delar Elena-Corina Nastase med sig av sina erfarenheter av nätdejting och sin syn på kärlek och relationer.

– Jag har mycket att berätta som jag vill dela med mig till andra människor. Då jag saknade rätten att få yttra mig fritt och tänka själv i mitt hemland växte min dröm att få sätta ord på mina tankar i skrivform, berättar Elena-Corina Nastase.

Hon är född och uppväxt i Rumänien under diktatorn Ceauşescus styre. Fram till att hon lämnade hemlandet som 17-åring var yttrandefrihet straffbart. 

– Människans natur är att känna sig fri i sitt tänkande, uttrycka sig både muntligt och skriftligt. I skolan blev vi elever styrda och matade med förutbestämda utvalda författare vars texter var mer av skönlitterär karaktär. Vi reciterade det mesta istället för att dra egna slutsatser, resumera med egna ord eller fantisera fritt. 

Önskan att få uttrycka sig fritt och obehindrat triggade igång skrivlusten hos henne. 

– Jag kommer från en familj med starka sinnen för kreativitet och berättartradition. Jag har alltid fått höra att jag är en duktig berättare. Redan som liten tyckte jag om att sitta och berätta en massa historier, berättelser och anekdoter för barn och vuxna, säger hon.

Debutboken Tre månader digital dejting är en blandning av fiktion och verklighet, delvis skönlitterär men med självbiografiska inslag. Den är uppdelad i två delar: en berättande del och en del som består av en mejlkonversation.

– Boken handlar om min egen uppfattning och tolkning av kärlek och relationer. Här delar jag med mig av min egen erfarenhet av nätdejting i sökande efter en idealpartner och sprider budskapet att man aldrig ska ge upp sin dröm att möta kärleken hur lång tid det än tar eller hur många havererade förhållanden man än upplever, säger Elena-Corina och fortsätter:

– Det kändes lite pirrigt och nervöst i början att skriva något så personligt. Men sen bestämde jag mig att komma utanför komfortzonen, dela med mig av det som många andra har upplevt, uppmuntra andra att vara ärliga mot sig själva och tro på att man förtjänar det bästa och äkta kärlek. 

Tre månader digital dejting

Tre månader digital dejting

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-03-26
  • ISBN: 9789189097193

Med sin öppenhet hoppas Elena-Corina kunna nå ut till sina läsare och uppmuntra dem att aldrig ge upp i sitt sökande efter kärleken, att vara beredda på att kämpa för att kunna leva det liv de har önskat sig. 

– Jag har alltid varit som en öppen bok, därför bestämde jag mig för att skriva direkt ur mitt sanna hjärta, att inte gömma mig bakom samhällets falska roller eller föreställningar om hur man ska bete sig, uttrycka sig  genom att försköna hjärtats sorg. Jag har varken lust eller ork att låtsas längre. Jag har bestämt mig för att ta av min mask och öppna upp mig för att prata om mina känslor, om mitt innersta och mina tankar. Jag vet att det finns många därute som gråter i sin ensamhet över saknad, förlust eller sorg efter förlorad kärlek. 

Boken passar alla som har varit med om hjärtesorg oavsett ålder, men också för dem som är nyfikna och nya på dejtingmarknaden. 

– Nätdejting var läskigt och obekvämt till en början, säger Elena-Corina. Jag var mycket skeptisk till att hitta ”rätt” drömman, om det var rätt väg att leta på. Men när man väl kom in i dejtingvärlden så var det lättare att sålla bort eller bemöta intresset från andra. En del var trevliga och intressanta medan andra var oförskämda, rena knäppgökar. 

Har du några tips på hur man ska börja?
– Man ska ha tillförsikt att den rätta kommer att dyka upp när det är menat att bli, och inte ge upp eller fastna för ”fel” person i ren desperation. Gå på magkänslan och lita på att det är rätt. Ha inte bråttom utan ta det lugnt och försiktigt i den takt du känner för. 

Ett annat tips är att ta hjälp av ett par vänner, av båda könen, när man skapar sin annons. Detta för att män och kvinnor ser på olika sätt vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Och skriv ifall du har barn, men skippa bilder på dem då det inte är de som är medlemmar på dejtingsidan. 

– Ha en lång och ärlig konversation via meddelande eller mejl innan du lämnar ut andra kontaktuppgifter, som telefonnummer. Och vid första mötet, ses alltid på en neutral plats med mycket människor i rörelse ifall det inte skulle kännas bra, säger Elena-Corina.

Elena-Corina har flera böcker i sig som väntar på att bli skrivna.

– Mina böcker kommer att handla om personliga upplevelser och tankar, exempelvis smärta, kärlek och döden. Jag har även börjat skriva på en självbiografi, ett livslångt projekt som innefattar mitt och min familjs liv i två olika länder, under ett kommunistiskt styre och ett demokratiskt styre. 

Om författaren

Elena-Corina Nastase bor i Örebro med sin familj. Hon har varit verksam inom skolvärlden i 20 år som gymnasielärare men drömmer om att ägna sig åt skrivandet i framtiden. Hon skriver utifrån egna upplevelser, erfarenheter och åratals insamling av visdom och händelser som hon vill dela med sig av till omvärlden. Hon debuterade år 2020 med Tre månader digital dejting.

Tre månader digital dejting

Tre månader digital dejting
Författare
Förlag Vulkan
GenreMemoarer och biografier
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor131
Vikt200 gr
Utgiven2020-03-26
SABLz Nastase, Elena-Corina
ISBN 9789189097193
Nu var det dags, äntligen skulle jag ge mig ut i den digitala världen av dejting. Min undran om vad som fanns där ute. Fanns det någon för mig, eller skulle jag leva själv hela livet? Alla dessa frågor som malde i mitt huvud den dagen jag var redo att möta kärleken. Boken bygger på en sann händelse mellan författaren och en man hon nätdejtade under hösten 2017. En kort beskrivning av hur man ansöker om medlemskap på en av de populärare dejtingsidorna samt hela konversationen mellan de inblandade parterna. Man får en spännande inblick i det privata som skrivs mellan dem som återges nästan ordagrant för att sen få en abrupt vändning efter tre månaders intensiv kärlekssaga. Kärleksbubblan sprack explosivt på grund av EN åsikt som hade relevans för en av de inblandade och som kom att förändra deras öde för alltid. Den här boken inspirerar till att dra lärdom efter ett smärtsamt uppbrott, släppa taget, våga gå vidare och vara öppen för en ny kärleksrelation. Att aldrig ge upp, tro på att kärleken finns för oss alla och som alla förtjänar att uppleva kärlekens magiska helande kraft. Elena-Corina Nastase kom med sin familj till Sverige som 17-åring. Hon är utbildad gymnasielärare och har arbetat som det i 20 år. Hon debuterar nu med sin första bok.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se